Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Αναφορά Νόνης Δούνια για την άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Σπετσών



Αναφορά Νόνης Δούνια για την  άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Σπετσών


Την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Σπετσών με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Νόνη Δούνια, σε Αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς το Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη.

Η αναφέρουσα Βουλευτής, με αφορμή το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής ενός νέου Σπετσιώτη και τον ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου περιπτερούχου στο νησί, αναφέρεται στην δυσαναλογία των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με τη δύναμη που αυτό έχει και στον κίνδυνο, που ελλοχεύει, για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

                                       

Επισυνάπτεται το κείμενο της Αναφοράς και του Δελτίου Τύπου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων -

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 30/11/2020 

ΑΝΑΦΟΡΑ Προς Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σας αποστέλλω επιστολή του Δημάρχου Σπετσών, κυρίου Παναγιώτη Λυράκη, με την οποία ο κύριος Δήμαρχος, μετά το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής ενός νέου Σπετσιώτη και τον ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου περιπτερούχου στο νησί, ζητά την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών, με επιπρόσθετο προσωπικό.

Η ενίσχυση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι Σπέτσες αριθμούν περίπου 4.500 μόνιμους κατοίκους και παραπάνω από 10.000 μόνιμους κατοίκους και προσωρινά διαμένοντες κατά την θερινή περίοδο. 

Ταυτόχρονα, αποτελούν έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής είναι δυσανάλογα της δύναμης που αυτό έχει, με κίνδυνο της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας. 

Η αναφέρουσα Βουλευτής 

Παναγιώτα Δούνια 

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου