Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία για να ξεπεράσουμε την κρίση

 


Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Χρειάζεται να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η Θεσσαλονίκη θα δοκιμαστεί σκληρά αυτές τις ημέρες, διότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας βρήκε απροετοίμαστους. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει αλλαγές, τότε θα βρεθεί σύντομα προ των ευθυνών του. 

Το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ιδιαίτερα ρευστό. Το υποτιθέμενο επιτελικό κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τεράστια προβλήματα. Το παράδειγμα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι αποκαλυπτικό. Μας έλεγε ότι σε λίγους μήνες θα ολοκλήρωναν το έργο στο Ελληνικό. Έχετε δει τίποτα εσείς; Έχετε δει καμία καινούργια επένδυση;
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει λάθη. Και στην Υγεία με την διαχείριση του δεύτερου κύματος του COVID-19 αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. 
Μήπως βιαστήκαμε να πάρουμε αποφάσεις στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής; Μήπως κάναμε λάθη σε σχέση με την κρίση της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν; Μήπως βιαστήκαμε με τον Χαφτάρ στη Λιβύη και δεν εκτιμήσαμε καλά το μεγάλο πρόβλημα του Ναγκόρνο - Καραμπάχ και τώρα είμαστε απολογούμενοι στην διεθνή κοινότητα για τις πρωτοβουλίες του κυρίου Δένδια;


Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού 
Προέχει το συμφέρον του Έλληνα πολίτη, η υγεία του ελληνικού λαού. Πρέπει να επιστρατευθούν όλες οι μονάδες του ιδιωτικού τομέα να δεχτούν όλα τα περιστατικά που δεν είναι COVID-19 για να αποσυμφωρηθεί ο δημόσιος τομέας. 
Πρέπει να απελευθερώσουμε ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις. Μέσα από μια ξεκάθαρη διαδικασία, με ξεκάθαρους όρους και κατόπιν κρίσεως, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τους εντατικολόγους που έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ την τελευταία πενταετία. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους νοσηλευτές, προκειμένου να στελεχώσουν τις ΜΕΘ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. 
Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε και άλλες ειδικότητες, που η επιστημονική κοινότητα τις έχει ορίσει ως κατάλληλες για την στελέχωση των ΜΕΘ (π.χ. αναισθησιολόγοι, χειρουργοί, πνευμονολόγοι).


Διανύουμε την καταλληλότερη εποχή για την ενδυνάμωση της κεντροαριστεράς και την αλλαγή πορείας της χώρας  
Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό πολιτικό φορέα, με τον κατάλληλο ηγέτη, να ενσαρκώσει τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που επαγγέλλεται η σοσιαλδημοκρατία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο αυτή την εποχή. Τα χαρακτηριστικά του πολιτικού φορέα που ενσαρκώνει την σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, πρέπει να εναρμονιστούν στην εποχή μας. Το ίδιο και ο ηγέτης του. Ο χώρος είναι υπαρκτός αλλά πολιτικά αδύναμος, γιατί η ηγεσία του δεν εμπνέει. Η κ. Γεννηματά προσπάθησε, όμως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα εγχείρημα που απέτυχε. Γι’ αυτό η ίδια οφείλει να ξεκινήσει τη διαδικασία για το συνέδριο, που θα φέρει μια νέα ηγεσία, ικανή να ενδυναμώσει το χώρο αυτό. Υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα τα οποία μπορούν να φέρουν μια νέα πνοή, προσαρμοσμένη και ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ελλάδας του μέλλοντος. Τότε θα είμαι παρών. 
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου