Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα ανυπέρβλητο ιστορικό ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας της Χώρας.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα ανυπέρβλητο ιστορικό ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας της Χώρας. Είναι μια ιστορική θύρα που έβαλε την Ελλάδα στη νέα εποχή που ονομάστηκε "Μεταπολίτευση" και η οποία παρά τις διαχρονικές παθογένειες της φυλής μας, ήταν μια περίοδος ανάπτυξης και προόδου. Η ένταξη της Ελλάδας και της Κύπρου στην ΕΟΚ/ΕΕ, η αξιοποίηση τεράστιων χρηματοδοτήσεων και η εκτέλεση χιλιάδων αναπτυξιακών έργων, η πολιτική και πολιτειακή σταθερότητα, η βελτίωση του επιπέδου ζωής του μέσου Έλληνα, η ενίσχυση των θεσμών και η εμπέδωση της Δημοκρατίας, είναι μερικές μόνο από τις κατακτήσεις της μετά το 1974 περιόδου. Ωστόσο, η περίοδος αυτή είχε και μελανώματα: διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, λανθασμένο παραγωγικό μοντέλο, γιγάντωση ενός αντιπαραγωγικού κρατικού τομέα, ιδεολογικά και ποινικά άβατα, ταύτιση της ανομίας με το δικαίωμα, βάρος στην αποστήθιση στα σχολεία αλλά όχι στη γενική παιδεία και την κριτική σκέψη κ.ά.

Το Πολυτεχνείο και ό,τι αυτό εκφράζει δεν έχει και δεν μπορεί να έχει "ιδεολογικούς ιδιοκτήτες". Μέσα στο Πολυτεχνείο ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας και προέλευσης, από τους φοιτητές και τους εργάτες, μέχρι ανθρώπους της ανερχόμενης αστικής τάξης, αλλά και απλούς πολίτες που ήθελαν να δώσουν ένα τέλος στη σήψη και τον φασισμό των Συνταγματαρχών. Στη μετά το 1974 περίοδο ένας συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος καπηλεύτηκε απροκάλυπτα την εξέγερση την ίδια στιγμή που στο άλλο άκρο - εκείνο της ακροδεξιάς - καλλιεργήθηκε το επίσης ψευδές αφήγημα της "καλής Χούντας" και της απουσίας νεκρών! Αμφότερα ψευδή. Αμφότερα κατακριτέα.
Σήμερα, 47 χρόνια μετά από εκείνο το Νοέμβρη, το τελευταίο που χρειάζεται η Χώρα είναι ένα νέο διχασμό. Γι΄ αυτό θα πρέπει επιτέλους όλοι να αποδεχθούμε το αυτονόητο: οι κοινωνικοί αγώνες δεν αποτελούν προνόμιο της αριστεράς και ο πατριωτισμός δεν αποτελεί προνόμιο της δεξιάς. Τελεία και παύλα. Τιμή στους αγωνιστές της Δημοκρατίας από όλους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους!
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

3 σχόλια :