Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: «Μετακινήθηκε» o ιός σε νομούς λόγω… ελιάς!

Τη συγκομιδή ελιάς εξετάζουν ως πιθανό παράγοντα που προκάλεσε έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές που στο παρελθόν δεν είχαν απασχολήσει τους επιστήμονες, όπως ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου: «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει μέχρι σήμερα όπως είναι η Φωκίδα, η Μεσσηνία, η Λέσβος και η Κρήτη και πιθανώς η έξαρση σ' αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με συγκομιδή ελιάς. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται».

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

“Αυτό το δεύτερο lockdown μας έχει απογοητεύσει. Είμαστε κουρασμένοι και δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Απευθύνομαι σ’ αυτούς που δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα”, είπε καταλήγοντας, απευθύνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων και συνιστώντας να περιοριστούμε όλοι στην “φούσκα” μας, δηλαδή σε ένα μικρό κύκλο επαφών.

https://kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου