Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΚΥΘΗΡΑ 2014:H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ''ULLA' (αρχείο)

 (ΑΡΧΕΙΟ) 15-01-2014 ΚΥΘΗΡΑ

ADELIN 107,3 FM "ΡΕΠΟΡΤΑΖ¨"ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ''ULLA' 15/1/14

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ''ULLA'' 

Στις 16 Μαίου του 2013 η Λιμενική αρχή Νεάπολης με την λιμενική αρχή Καψαλίου συνέλαβε το πλήρωμα φορτηγού πλοίου και δύο ιδιοκτήτες αλιευτικού σκάφους, οι οποίοι προσπάθησαν μέσω του θαλάσσιου χώρου στα Κύθηρα, να εισάγουν στη χώρα μας μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. 

Το φορτηγό πλοίο «ULLA» με σημαία SAO TOME που μετέφερε 1.880 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα (18.800.000 τσιγάρα), είχε προσεγγίσει το αλιευτικό προκειμένου να του παραδώσει παράνομα το εμπόρευμα. 

Το φορτηγό πλοίο ακινητοποιήθηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και συνελήφθη το εξαμελές πλήρωμά του, όλοι αλλοδαποί .Η Λιμενική αρχή με την αυτόφωρη διαδικασία είχε κατασχέσει το πλοίο ,το αλιευτικό σκάφος και το φορτίο τσιγάρων στο λιμάνι του Διακόφτι.

Η ποσότητα πολύ μεγάλη και το ελληνικό δημόσιο έχασε περίπου το 1.300.000 χιλιάδες ευρώ από φόρους. Μετά από διαδικασίες που κινήθηκαν προς τις αρμόδιες αρχές αποφασίστηκε και δόθηκε εντολή για την καταστροφή και καύση των τσιγάρων στον χώρο απορριμάτων του Λαχνού. 

Η εκφόρτωση έγινε από λιμενικούς υπαλλήλους και εργάτες του Δήμου και ξεκίνησε με φορτηγά του δήμου αλλά λόγω του μεγάλου φορτίου και για διευκόλυνση του έργου μεταφοράς διέθεσαν αφιλοκερδώς φορτηγά η εταιρία ''ΑΦΟΙ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ'' και ο Παναγιώτης Κασιμάτης (ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ) Η μεταφορά έγινε από το λιμάνι στον χώρο απορριμάτων του Λαχνού και η καταστροφή και καύση έγινε μέχρι τελευταίου πακέτου υπό την εποπτεία επιτροπής όπως δήλωσε στο σταθμό μας αντιπρόσωπος της . 

Η επιτροπή αποτελείτο από τελωνειακούς υπαλλήλους το Α'Τελωνείου Πειραιά που βρέθηκαν στο νησί των Κυθήρων γι αυτόν αποκλειστικά τον λόγο και με την παρουσία της Τελώνη των Κυθήρων κυρίας Μαριέτα Στρατηγού η οποία ήταν εκείνη που κίνησε τις διαδικασίες για όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο για την καταστροφή του παράνομου φορτίου συνεργαζόμενη με τους αρμόδιους φορείς.

 RADIO ADELIN 107.3 FM ΚΥΘΗΡΑ 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Συλλήψεις για μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα Κύθηρα 15-05-2013

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών καθώς και συντονισμένη επιχείρηση πλωτών και χερσαίων δυνάμεων και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο θαλάσσιο χώρο Κυθήρων, το Φ/Γ πλοίο «ULLA» σημαίας  SAO TOME, το οποίο είχε προσεγγίσει ένα Α/Κ σκάφος, προκειμένου να παραδώσει λαθραία τσιγάρα, με σκοπό την εισαγωγή τους στην χώρα μας.

Κατόπιν καταδίωξης από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το «ULLA»  ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στα Κύθηρα, ενώ συνελήφθη το εξαμελές (06) πλήρωμά του, αποτελούμενο από αλλοδαπούς.

Το Α/Κ σκάφος που αρχικά είχε διαφύγει, εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε απογευματινές ώρες σήμερα στο Λακωνικό Κόλπο, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει στη Λιμενική Αρχή Γυθείου, μαζί με τους δύο (02) ημεδαπούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το Φ/Γ «ULLA» μετέφερε συνολική ποσότητα 1.880 χαρτοκιβωτίων τσιγάρων (18.800.000 τσιγάρα), ενώ στα παραστατικά του φορτίου αναφέρεται συνολική ποσότητα 2.000 χαρτοκιβωτίων. Ο ακριβής προσδιορισμός των δασμών θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της καταμέτρησης του φορτίου.

Από την Λιμενική Αρχή Καψαλίου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το Φ/Γ πλοίο, το Α/Κ σκάφος, καθώς και το φορτίο των τσιγάρων, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πειραιά για άσκηση Ποινικής Δίωξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου