Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Καταδίκασαν με 7.000 ευρώ το δήμαρχο Κυθήρων, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον διοικητή του ΑΤ -Αντιδρά η ΚΕΔΕ – OTA VOICE

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση και καταδίκη του οργάνου.

Ο κ. Χαρχαλάκης ενημέρωσε πως καταδικάστηκε μετά από αγωγή που του υπέβαλε ο εκτελών χρέη αστυνομικού διευθυντή στο νησί την περίοδο 2017 με την αιτιολογία ότι ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του στην ηγεσία της ΕΛΑΣ για την άρνηση του αξιωματικού να παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία της Πρωτοχρονιάς ή να στείλει εκπρόσωπο όπως είθισται.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Χαρχαλάκης μαζί με αυτόν διαμαρτυρήθηκε και ο Μητροπολίτης Κυθήρων.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Κυθήρων ο αστυνομικός διευθυντής υπέβαλε αγωγή κατά του, για προσβολή προσωπικότητας(;;;), η οποία εκδικάστηκε στον Πειραιά και εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου και του επιδίκασε αποζημίωση 7.000 ευρώ. Ποσό που δεν επιδικάζεται ούτε για σοβαρά αδικήματα.

Ο κ. Χαρχαλάκης τόνισε ότι στο πρόσωπο του καταδικάστηκε ο θεσμός του δημάρχου και μάλιστα για ένα συμβάν που είχε την υποχρέωση να πράξει μιας και η μη παρουσία της αστυνομικής αρχής όπως ορίζει το πρωτόκολλο ειδικά για τα μικρά νησιά είναι πράξη που προσβάλει την τοπική κοινωνία.

Τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδίκασαν την απαράδεκτη δικαστική απόφαση και δεσμεύτηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες για να στηριχθεί ο δήμαρχος Κυθήρων και να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα για το μέλλον.

Πηγή

aftodioikisionline.g

6 σχόλια :

  1. Στην Αυστραλία που έχω ζήσει πολλά χρόνια οι Δήμαρχοι είναι άνθρωποι respectable και δεν μπορεί ο καθένας να τους σέρνει στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα σαν να είναι μαριονέτες. Καλά έκανε η ΚΕΔΕ και στηρίζει τον κύριο Χαρχαλάκη, εγώ προσωπικά δεν τον ψήφισα για δικούς μου λόγους αλλά στο συγκεκριμένο θέμα είμαι μαζί του. Έτσι έπρεπε να είχαν και τον Κουκούλη όταν τραβιόταν άδικα στα δικαστήρια για τις μαλακίες του Αντιδημάρχου του και τελικά αθωώθηκε. Θυμάμαι πολύ καλά τι είχε γίνει τότε. Η αστυνομία δεν είχε έρθει στη Δοξολογία την Πρωτοχρονιά και ο Δήμαρχος με τον Δεσπότη είχαν κάνει φασαρία στον Αρχηγό ή στην Διοίκηση του Πειραιά κάτι τέτοιο. Και επειδή μέσα στο Τμήμα ο ένας κατηγορούσε τον άλλον με μηνύσεις και αγωγές για ψεύτικες υπερωρίες, ένας από τους μπλεγμένους βρήκε να ξεσπάσει στο Δήμαρχο. Δικαστήρια Πειραιά τα πιο διεφθαρμένα στην Ελλάδα και μια μικρή ανάμειξη από κανέναν βουλευτή και βγαίνει εύκολα η πρωτόδικη απόφαση όπως τους την υπαγορεύσεις! Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα Δικαστήρια αθώωναν τον Γιοσάκη και τον Σταυρόπουλο τόσα χρόνια! Οι τσιριγώτες την ξέρομε καλά τη Σκουζέ! Στο Εφετείο θα είναι αλλιώς τα πράγματα και πολύ δύσκολα για τον μπατσούλη ειδικά μετά την παρέμβαση της ΚΕΔΕ. Ωραία χώρα έχομε πάντος. Οι Βουλευτές ξύνονται όλη μέρα και έχουν βουλευτική ασυλία και 10 χιλιάρικα το μήνα και οι Δήμαρχοι που πατάνε δουλειά σαν σκύλοι είναι έρμαια του οποιοδήποτε. Ελπίζω ο κύριος Χαρχαλάκης να δικαιωθεί γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση βρωμάει από την αρχή. Και να βγουν οι μπατσούληδες που ήταν τότες στα Κύθηρα να πουν πόσα δίνουν από το μισθό τους κάθε μήνα για τις ψεύτικες υπερωρίες που γράφανε στο Τμήμα. Σιχαμένοι αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Vrettos Stratigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλεπεις ο βεζυρης θελει να περιβαλλεται απο μια κουστωδια απο στολες παρασημα. Παλι καλα που δεν διαταζει και εμας τους αποστρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισαμε με τις μασκες. Φορα εσυ την μασκα σου και τραβα προς πηγαδα μερια. Χωραει και αλλους απο το συναφι σου

      Διαγραφή
    2. Το καλοκαίρι πανέξυπνε τα κρούσματα ήταν ελάχιστα λόγω ζέστης γιατί ο ιός μειώνεται πάνω από τους 27 βαθμούς. Καλά κάνανε και κάνανε τεστ. Αλλά που να τα μάθεις αυτά στα Αρωνιαδικα;

      Διαγραφή
    3. Καλα μασα εσυ το κουτοχορτο που σου σερβιρουν στο παχνι σου με ενα μετρο αλυσιδα και ασε εμενα στον κοσμο μου.

      Διαγραφή