Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

‘’ Έφυγε’’ ο Παύλος – Σπυρίδων (Πολ) Σαρμπάνης Ομοσπονδιακός Γερουσιαστής (Ελληνοαμερικανικός πολιτικός) από τα Νιάτα του Δήμου Ευρώτα

 


‘’ Έφυγε’’ ο Παύλος – Σπυρίδων (Πολ) Σαρμπάνης Ομοσπονδιακός Γερουσιαστής (Ελληνοαμερικανικός πολιτικός) από τα Νιάτα του Δήμου Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα και η Τ.Κ Νιάτων οφείλουν να τιμήσουν Ελληνοαμερικανικό πολιτικό με καταγωγή από τα Νιάτα.
Πρόταση: Ονοματοδοσία – Προτομή – Εκδήλωση
********
Μια από τις εμβληματικότερες μορφές ο ομοσπονδιακός Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Πολ Σαρμπάνης που πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 87 ετών (γεννήθηκε το 1933 στα Νιάτα).
*O Paul Sarbanes έγινε κυρίως γνωστός για τις νομοθετικές του νίκες. Χωρίς την αξιοπιστία των βουλευτών Paul Sarbanes και John Brademas, η νομοθεσία για το Εμπάργκο Όπλων κατά της Τουρκίας, αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτή ακριβώς ήταν και η μοναδική περίπτωση στην ιστορία, όπου το Κογκρέσο υπερίσχυσε του Λευκού Οίκου για σημαντικό θέμα εξωτερικής πολιτικής.
* O Paul Sarbanes στην Γερουσία, ως στέλεχος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, ήταν ο ειδικός σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα ,την Κύπρο ,το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
*Ο Paul Sarbanes όμως είναι πιθανότατα πιο γνωστός στο ευρύ κοινό για την μεγάλη νομοθετική μεταρρύθμιση στα εργασιακά. Η νομοθεσία του για την «Εταιρική και Ελεγκτική Ευθύνη, Υποχρέωση και Διαφάνεια».
* Το 1971, πριν ακόμη ο Paul Sarbanes φτάσει στην Ουάσιγκτον, για τους Έλληνες υπήρχε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν σε Έλληνες να αγοράσουν κατοικίες σε συγκεκριμένες περιοχές. Η άφιξη του Sarbanes στη Βουλή των Αντιπροσώπων άλλαξε τα δεδομένα.
*Η Δικαστική Επιτροπή επέλεξε τον Paul Sarbanes ενώ ήταν μόλις 30 ετών, ανάμεσα σε 38 τακτικά Μέλη της για να συντάξει το Προσχέδιο του Νόμου για την καθαίρεση του Προέδρου Richard Nixon.
Η Ευφυΐα, η Ακεραιότητα και η Ανθρωπιά χαρακτήριζαν τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Πολ Σαρμπάνη τον πολύ αγαπητό την Ελληνική Ομογένεια και όχι μόνο.
Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ως πρωτοπόρος πολιτικός παρέμεινε ένας ακέραιος Έλληνας.
Την παράδοση συνεχίζει ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης
Στην πατρώα του γη (Νιάτα) πρέπει να τιμηθεί αυτή η εμβληματική προσωπικότητα με τιμές και τον προσήκοντα σεβασμό για την προσφορά του μεγάλου
Αυτή την μεγάλη προσωπικότητα έχει χρέος να τιμήσει ο Δήμος Ευρώτα με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Νιάτων με :
1. Ονοματοδοσία 2. Προτομή & 3. Εκδήλωση για την προσφορά του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Πολ Σαρμπάνη, του μεγάλου Έλληνα.
Ελπίζω ότι η πρόταση που πιστεύω απηχεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα τύχει και της αποδοχής των αρμοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου