Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!!!

 


ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!!!

Που φτάσαμε!!! Ιεράρχες αποκαλούν άλλους Ιεράρχες «Δήθεν χριστιανούς» και «ζηλωτές» που κατακεραυνώνει ο Θείος Παύλος. Κάποιοι θεωρούν τις απόψεις άλλων βλάστημες και αντιδογματικές. Άλλοι Ιεράρχες αποκαλούν τα λόγια ομοιοβάθμων τους, εωσφορικά. Διχάζονται οι Χριστιανοί. Σε αυτούς που φορούν μάσκα και σε αυτούς που δεν φορούν. Σε αυτούς που θέλουν το εμβόλιο και σε αυτούς που το αρνούνται. Οι απλοί άνθρωποι ποιους να πιστέψουν; Θα πρότεινα να προσχωρήσουμε στην αγάπη. Αγάπη προς τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Αγάπη στην πράξη, όχι στα λόγια. Η αγάπη των λόγων αφθονεί στις μέρες μας, μα είναι κίβδηλη… δεν βλαστάνει.
Αυτοί που επικαλούμενοι την πίστη στον Χριστό αρνούνται τη μάσκα εντός των Ναών, από αγάπη οφείλουν να τη φορούν. Από αγάπη προς τους συγχωριανούς τους, γιατί εισερχόμενοι δίχως μάσκα, διώχνουν από την Εκκλησιά άλλους που θέλουν να εκκλησιαστούν, μα με την ασφάλεια που νιώθουν με την καθολική εφαρμογή της μάσκας. Ας μη διώχνουν κάποιοι Χριστιανοί, άλλους Χριστιανούς από την Εκκλησία. Είναι αδιανόητο να κρίνεται η πίστη με βάσει τις δύο αυτές απόψεις. Η μια που λέει: «Στον χώρο των Ναών είναι θέλημα Θεού να μην υπάρχει Κοροναϊός» και η άλλη: «Ο Θεός έστειλε τον Κορονοϊό που προσβάλει τον άνθρωπο για να μας δοκιμάσει. Κατά συνέπεια θέλημα του είναι να υπάρχει οπουδήποτε πάνε οι άνθρωποι». Άραγε ποια από τις δύο απόψεις δείχνει ποιος είναι ο πιο πιστός Χριστιανός; Μα αυτό είναι το ζητούμενο; Να διυλίζουμε σαν τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους την κάμηλο; Αυτό δίδαξε ο Ιησούς ή την αγάπη. Ας αγαπάμε όλοι μας τους συνανθρώπους μας, ας αλληλοπροστατευόμαστε, ας μη διώχνουμε με τη στάση μας άλλους από τον κοινό εκκλησιασμό. Ας αφήσουμε τα δήθεν δογματικά θέματα για αυτού που τα θέτουν ως κύρια προτεραιότητά τους… τους σημερινούς Γραμματείς και Φαρισαίους.

4 σχόλια :

  1. Στην ιατρική σας κάνανε και θεολογία Κοσμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ετοιμάζει ο υποψήφιος για υπουργό Θρησκευμάτων Κοσμά; Καλά σου τα λέει ο από πάνω. Άσε τα θεολογικά στους παπάδες μη νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Στο λέω με το θάρρος του παλιού συμμαθητή (αν με θυμάσαι). Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκκλησία είναι κλήρος και λαός. Αλλοίμονό μας αν ο λαός βουβαθεί, αν δεν έχουμε γνώμη, αν δεν έχουμε δυνατότητα έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή