Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

IMIA 30 Ιανουαρίου 1996:Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία.

30 Ιανουαρίου 1996.

H πολιτική Ηγεσία της Χώρας επικοινωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και εκφράζει την ελληνική θέση ότι η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά.
Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα, όχι όμως και την ελληνική σημαία.
Στα Ίμια σπεύδουν εγγύτερα η Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ,ενώ ήδη βρίσκονται οι ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ, ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ, ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ Κ/Φ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και άλλα πλοία...
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα νησιά του Αιγαίου με ασαφές νομικό καθεστώς και δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση (αποχώρηση του αγήματος, όχι και της σημαίας).
Στα πλοία μας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για ολοκληρωτικό πρώτο χτύπημα στον τουρκικό στόλο.
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Στρατιωτική Ηγεσία ακόμα αναμένει να απελευθερωθούν από την πολιτική ηγεσία οι ανάλογοι κανόνες εμπλοκής...
Ο αείμνηστος Ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλακόπουλος, τότε επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητούσε να ενημερώσει επειγόντως, όμως τον προέτρεψαν να αναμένει γιατί υπήρχε ''φόρτος εργασίας''.
Όπως ο ίδιος δήλωσε τα επόμενα χρόνια, ''κόμιζε την πληροφορία ότι επίκειται απόβαση τουρκων βατραχανθρώπων στην δυτική Ίμια τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου''.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου