Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ:Αγία Τριάδα στις Πιτσινάδες των Κυθήρων

Αγία Τριάδα στις Πιτσινάδες των Κυθήρων

Δύο βήματα από το δρόμο που ενώνει τα χωριά Πιτσινάδες και Περλεγκιάνικα και συγκεκριμένα στη θέση "Μενεγιάνικα" η "Γιωργάδικα" των Κυθήρων, βρίσκεται ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Τριάδος που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, τον οποίον επισκέφθηκα σήμερα, πριν την επέλαση της "Μήδειας".
Άλλο ένα μεταβυζαντινό μνημείο των Κυθήρων, που οι καλλιτεχνικότατες τοιχογραφίες του εντυπωσιάζουν με την εκφραστική τους δύναμη και τα φωτεινά χρώματα.
Άλλο ένα μνημείο των Κυθήρων ικανό να γεμίσει την ψυχή εκείνου που διψά για πνευματική στήριξη και αισθητική απόλαυση μέσα στην ασχήμια των καιρών μας.
Άλλο ένα μνημείο που εμείς εγκαταλείψαμε αλλά αυτό συνεχίζει μέχρι σήμερα να αφηγείται το ένδοξο παρελθόν του τόπου μας.

 














1 σχόλιο :

  1. Η αρχαιολογία στο νησί βλέπει μόνο αυτά που θέλει. Στο Μυλοπόταμο ένας μεγάλος ναός με τοιχογραφίες είναι ξεσκέπαστος εδώ και χρόνια και καταστρέφεται. Αν είσαι φτωχός κάνουν 5 χρόνια να σου δώσουν έγκριση για να επισκευάσεις μια χαμοκέλα και αν είσαι φραγκάτος σου βγάζουν άδεια να χτίσεις στο Στραπόδι και το Φυρρόι στο πι και φί

    ΑπάντησηΔιαγραφή