Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ:Tο ζήτημα της Χύτρας έχει ξεκαθαριστεί και έχει μπει κατά την προσωπική μου άποψη στη σωστή του διάσταση.

Μετά τη σημερινή κοινή συνάντηση Δημάρχου, Προέδρου Εγχωρίου Περιουσίας και Προέδρου Τουριστικής Επιτροπής και με το Δελτίο Τύπου που ανακοινώθηκε, το ζήτημα της Χύτρας έχει ξεκαθαριστεί και έχει μπει κατά την προσωπική μου άποψη στη σωστή του διάσταση. Η Εγχώριος ΔΕΝ έχει προχωρήσει σε διακήρυξη για τη μίσθωση της Σπηλιάς της Χύτρας, αλλά έχει πάρει μια κατ΄ αρχήν απόφαση η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς (Δήμος, Τουριστική Επιτροπή, Σύλλογος Καταλυμάτων κλπ) που θα πουν τις απόψεις τους για το θέμα.

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου θα συνεδριάσει κατά το αμέσως προσεχές διαστημα όχι μόνο για αυτό το θέμα αλλά και για όλα τα τρέχοντα τουριστικά ζητήματα ενόψει του καλοκαιριού (πρόγραμμα προβολής, νέο λογότυπο και Destination Branding, πτήσεις από Θεσσαλονίκη και άλλα).
Ως Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, δηλώνω για ακόμα μία φορά ότι η Επιτροπή ΔΕΝ έχει καθοριστικές αρμοδιότητες ούτε αποφασίζει για τουριστικά ζητήματα, αλλά μόνο προτείνει και εισηγείται σχετικά θέματα προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ρόλος της δηλαδή είναι εισηγητικός και όχι αποφασιστικός.
Τέλος, επιθυμώ να συγχαρώ το πρώτο Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κυθήρων «CeriGO», που πρόσφατα ιδρύθηκε μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων και είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει θετικά και με προτάσεις στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου