Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Η κοροϊδία του ανοίγματος της εστίασης


Ιωάννα Καραδήμα

Προ ημερών, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μερικό άνοιγμα της εστίασης, όποιος παρακολουθούσε τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα νόμιζε ότι κάποιο τεράστιο επενδυτικό έργο, ήρθε στη χώρα. Θα νόμιζε ίσως, ότι ένας πακτωλός χρημάτων, ουρανοκατέβατα, θα εμφανιζόταν στην οικονομία και η ελληνική κοινωνία θα άλλαζε μορφή.

Φυσικά, όσοι από εμάς εργαζόμαστε σε αυτόν τον κλάδο, γνωρίζαμε κάτι παραπάνω, καθώς μπορούσαμε να δούμε λίγο παραπέρα από “τα παχιά λόγια τα μεγάλα”. Όπως για παράδειγμα, θέλαμε να καταλάβουμε γιατί η εστίαση  έκλεισε τον Νοέμβριο, με λίγες εκατοντάδες κρούσματα και ανοίγει(τρόπος του λέγειν), τώρα που αυτά είναι χιλιάδες. Μήπως τελικά, η εστίαση που κατηγορήθηκε ως υπερμεταδότης του ιού τότε, ήταν αθώα και κάτι άλλο έφταιγε;

Δεν περιμέναμε ποτέ απάντηση σε αυτό το ερώτημα και ούτε ποτέ θα τη λάβουμε.

Όμως ας πάμε στο περίφημο άνοιγμα, αυτό καθεαυτό. Ένα άνοιγμα χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς καμία ενημέρωση επί της ουσίας. Όπως για παράδειγμα, ουδείς γνωρίζει, λίγες ημέρες πριν από αυτό, τι θα γίνει με τις αναστολές του προσωπικού της εστίασης, καθώς με τα μέτρα που θα υπάρξουν, το μεγάλο σύνολο των εργαζομένων, δεν θα μπορεί να δουλέψει. Προφανώς, κάτι τέτοιο είναι αδιάφορο για την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που ξέρει είναι να υπόσχεται ενισχύσεις, οι οποίες όμως θα έρθουν… μετά. Αλλά όπως είπε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, “Οι προμηθευτές ας κάνουν υπομονή, τα χρήματα θα έρθουν”. Ωραίο άνοιγμα, με βερεσέδια, με αν, με ίσως, με κάποτε.

Σαν να μην έφτανε αυτό το αλαλούμ όμως, ήρθε και το ξαφνικό και τελειωτικό: Η είδηση ότι θα ισχύσουν τα. SMS για τους πελάτες της εστίασης και φυσικά η  απαγόρευση της όποιας είδους μουσικής. Λέτε τελικά ο ήχος να μεταδίδει τον covid και να μην το γνωρίζαμε μέχρι τώρα; Ή μήπως η διασκέδαση πλέον θα γίνεται μόνο μέσω των καλοταϊσμένων καναλιών;

Αχάριστοι, θα σκεφτεί κάποιος, δεν λέτε ευχαριστώ που ανοίγεται, μιλάτε και από πάνω. Ναι μιλάμε, ακόμα που μπορούμε, γιατί θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε. Όχι να είμαστε τα πειραματόζωα των διαφόρων ακαταδίωκτων ειδικών που λένε και αναιρούν μέσα σε ένα 24ωρο.

Θέλουμε να ανοίξουμε τα καταστήματα μας, με αξιοπρέπεια και να υποδεχθούμε τους πελάτες μας, όχι να υποστούμε την δυστροπία των κυβερνητικών και των ειδικών, οι οποίοι προφανώς, ή δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ένα μαγαζί ή πολύ απλά θέλουν να αποτελειώσουν τον κλάδο μας. Ας έχουν όμως την ειλικρίνεια να το πουν και να υποστούν τις συνέπειες, όχι αντίθετα να  κοροϊδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

*Ιωάννα Καραδήμα, επιχειρηματίας εστίασης

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου