Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα:Σύντομη ενημέρωση σχετικά με το θέμα των διαβουλεύσεων για τους αιολικούς σταθμούς που είναι σε εξέλιξη



Ευχόμαστε σε όλους καλό μήνα, ξεκούραστο με πολλή θάλασσα ⛱ 🏖 και "πολύ" καλοκαίρι☀️☀️☀️☀️ , όπως το αισθάνεται ο καθένας!!!
Σε μία σύντομη ενημέρωση σχετικά με το θέμα των διαβουλεύσεων για τους αιολικούς σταθμούς που είναι σε εξέλιξη να σας ενημερώσουμε τα εξής:
1/ H δημόσια διαβούλευση για τον αιολικό σταθμό στην ΚΡΙΘΙΝΑ 1 4 α ν ε μ ο γ ε ν ν η τ ρ ι ώ ν (ΠΕΤ 2102485121) ολοκληρώθηκε στις 28/05 με τη συμμετοχή πάρα πολλών συλλόγων και ιδιωτών. Ωστόσο, στη σελίδα της διαβούλευσης εμφανίζεται το σχόλιο " Δεν έχουν προστεθεί σχόλια από το κοινό". Έχουν γίνει προσπάθειες επικοινωνίας με το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του ΥΠΕΝ προκειμένου να αναρτηθούν τα Δ11 που έχουν κατατεθεί. Σε κάθε περίπτωση :
Λόγω της παρατεταμένης δυσλειτουργίας στη λειτουργία της έγκρισης και υποβολής σχολίων παραβιάζεται ο νόμος 4014/2011 Άρθρο 18 παρ. 3 (ζ) που προβλέπει ότι "Το κοινό έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ΗΠΜ για θέαση, μεταφόρτωση δεδομένων και συμμετοχή στη διαβούλευση".
Επιπλέον, αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας της διαβούλευσης, καθώς αυτή μετατρέπεται σε διαβούλευση κλειστού τύπου κατά παράβαση του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 4014/2011 αναφορικά με το δικαίωμα της πρόσβασης του κοινού σε περιβαλλοντικές πληροφορίες και συμμετοχής στη διαβούλευση. Η απόφαση που θα εκδοθεί επί της αίτησης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα είναι άκυρη.
2/ Eκτός από τη δημόσια διαβούλευση για την ΚΡΙΘΙΝΑ είναι ανοιχτή ακόμα μέχρι τις 08/06/2021 η δημόσια διαβούλευση για τον αιολικό σταθμό στην ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 7 α ν ε μ ο γ ε ν ν η τ ρ ι ώ ν ( ΠΕΤ 2102484322 ) καθώς επίσης άνοιξε τις προηγούμενες μέρες και η δημόσια διαβούλευση για άλλους 4 (!!) αιολικούς σταθμούς 1 5 α ν ε μ ο γ ε ν ν η τ ρ ι ώ ν ( ΠΕΤ 2102482920 ) με ημερομηνία λήξης την 14/07/2021.
Προφανώς και στις δύο αυτές διαβουλεύσεις εμφανίζεται το σχόλιο " Δεν έχουν προστεθεί σχόλια από το κοινό". Εμείς ως Σύνδεσμος θα καταθέσουμε Δ11 και στις επόμενες δύο και θα συνεχίσουμε τις επικοινωνίες με σκοπό να επιλυθεί το ζήτημα της δημοσίευσης των Δ11 που υποβάλλαμε όλοι.
3/ Στο μεταξύ είναι πολύ σημαντικό να διαβάσουμε όλοι το Δ11 που υπέβαλλαν για τον αιολικό σταθμό στην Κ Ρ Ι Θ Ι Ν Α
✍️η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου