Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Μια φωλιά από θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα βρίσκετε στην πλάζ της Αγίας Πελαγίας και παρακαλούνται οι λουόμενοι να δείξουν την δέουσα προσοχή !

Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να επικοινωνήσουν με το σύλλογο για την προστασίας της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ώστε να γίνουν οι σωστές ενέργειες προφύλαξης του αναπαραγωγικού κύκλου του συγκεκριμένου είδους, λόγω της όχλησης από την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής (φώτα, οχήματα,  κ.α.). 

Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) έχει χαρακτηρίσει 6 από τα 7 είδη θαλάσσιων χελωνών ως κινδυνεύοντα ή κρίσιμα κινδυνεύοντα. Από τα 7 είδη στον κόσμο, μόνο 3 απαντώνται τακτικά στη Μεσόγειο (Caretta carettaChelonia mydas και Dermochelys coriacea) και από αυτά μόνο η Καρέτα ωοτοκεί στην Ελλάδα. Η έντονη τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας και η τυχαία σύλληψη σε αλιευτικά εργαλεία είναι οι σοβαρότερες απειλές για την Καρέτα στην Μεσόγειο. Η ευαισθητοποίηση και σωστή ενημέρωση των πολιτών θα συμβάλλει θετικά στην προστασία της.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη βιολογία και τις απειλές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα περιπλανηθείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του

 ΑΡΧΕΛΩΝ http://www.archelon.gr/index.php

ADELIN FM



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου