Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Άσκηση της Π.Υ Γυθείου στα Σχολεία Κροκεών…

1Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σταθμός του Δήμου Ευρώτα, διεξήγαγε σήμερα άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς σε σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κροκεών, με ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του Λυκείου κατά την διάρκεια που η συγκεκριμένη τάξη απουσίαζε λόγο του μαθήματος της Γυμναστικής. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ταυτόχρονα κλήθηκε η Υπηρεσία μας να επέμβει. Κατά την διάρκεια εκκένωσης καταφθάνουν στο τόπο του συμβάντος το Γύθειο1 υδροφόρο όχημα της Υπηρεσίας μας, με τους Π.Π.Υ. Μανιατάκο Φώτιο και Π.Π.Υ. Βενολιά Γεώργιο και το Ε1 υδροφόρο όχημα του Εθ.Π.Σ. Ευρώτα, με τους Εθ. Π. Βέρδο Ηλία και Εθ Πυρ/ρτη Βενολιά Στέφανο, οι οποίοι ταχύτατα ανέπτυξαν δύο εγκαταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς προκειμένου να επέμβουν. Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο ή αγνοούμενο άτομο εντός του κτιρίου και με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η άσκηση ολοκληρώθηκε. Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κατά την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Ανθυποπυραγός κ. Γεωργιάκος Ευγένιος.
Καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και ανέλυε περιληπτικά τον λόγω που γίνεται η κάθε ενέργεια και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.
Στην συνέχεια οι Εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν ομιλία πάνω σε θέματα :
1) Αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων πυρκαγιών, τροχαίων ατυχημάτων και έκτακτων φυσικών φαινομένων
2) Πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών
3) Χρήση κατασβεστικών υλικών
4) Γνώση και απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη.
Μετά το πέρας της ενημερωτικής διάλεξης και την συζήτησης που αναπτύχτηκε συζήτηση μεταξύ των κ.κ. εκπαιδευτικών, των μαθητών και του κ. Διοικητού, ακολούθησε πρακτική εκπαίδευση. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προάβλιο του σχολικού συγκροτήματος και ξεναγήθηκαν στα πυροσβεστικά οχήματα γνωρίζοντας έτσι υλικά εργαλεία και μέσα που χρησιμοποιούνται για κατάσβεση πυρκαγιών, διασώσεις και απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαία ατυχήματα.
Τέλος, για πρώτη φορά οι μαθητές της Γ΄Λυκείου έκαναν κατάσβεση πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα και γνώρισαν από κοντά ένα χρήσιμο κατασβεστικό υλικό που το συναντάμε παντού και είναι επιβεβλημένο να γνωρίζουμε την χρήση του και την εφαρμογή του
Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Διευθυντές του Λυκείου Νίκο Βλάχο και του Γυμνασίου Παπαναστασίου Αναστάσιο για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία και ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε κάθε δράση των σχολείων.


2 3 4 5

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου