Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Θα κλείσει το ΚΕΕΜ Σπάρτης; Θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία…

00000000000000

Ένα Θέμα που Ανοίγει το Report24…

Δεν απάντησε με ακρίβεια ο Τέρενς Κουικ αν θα κλείσει το ΚΕΕΜ Σπάρτης…

Ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά, επιδερμικά.. και αφήνει μεγάλο προβληματισμό… είναι το θέμα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης έχει τεθεί θέμα με το να παραμείνουν μόνο 4 κέντρα νεοσυλλέκτων από τα συνολικά 13 που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας προ ημερών σε

εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των ενόπλων δυνάμεων σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Τόσκας, από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας κ Τέρενς Κουικ στην Σπάρτη και σε ερώτηση Δημοσιογράφου αν θα υπάρξει πρόβλημα με το ΚΕΕΜ Σπάρτη ο κ. Κουίκ δεν έδωσε μια σαφή απάντηση αν είναι στο σχεδιασμό να κλείσει ή όχι.

«Για το θέμα των στρατοπέδων ανά την Ελλάδα, δεν ξέρω εάν θα ανοίξει θέμα για το ΚΕΕΜ της Σπάρτης. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση των συνόρων»… ήταν η απάντηση του Υπουργού με την Ντία Τζανετέα να τονίζει με έμφαση… «Πάνω απ’ το πτώμα μας θα το πάρετε».

Ο σχολιασμός του Υπουργού ήταν αμέσως… «Προτιμώ να μη βλέπω πτώματα στον Έβρο».!!!

Ένα θέμα που αν μη τι άλλο… ανοίγει πολλές συζητήσεις… και αφήνει μεγάλο προβληματισμό στην Σπάρτη…

Ένα θέμα που πρέπει να σταθεί από πάνω όλη η κοινωνία της Σπάρτης..

Ρεπορτάζ
Γιάννης Παυλάκος
πηγή .report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου