Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 18 Ιουνίου 2015

Αρ. Πρωτ. 856
Προς : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
ΘΕΜΑ: Έλεγχος τουριστικών καταλυμάτων από ιδιωτικές εταιρίες.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει έλεγχος των καταλυμάτων εδώ και 10 ημέρες από ιδιωτική εταιρεία και συγκεκριμένα την KPMG. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει σύμβαση με τον ΣΕΤΕ και έχει πάρει την εντολή να κάνει έλεγχο και στα καταλύματά μας, ζητάει το ΜΗΤΕ κλπ. τα οποία είναι προσωπικά δεδομένα. Η απάντηση που πήραμε από την Υπουργό και τον νομικό σύμβουλο είναι να ενημερώσουμε άμεσα τα μέλη μας να μην δίνουν στοιχεία στην παραπάνω εταιρεία, γιατί είναι παράνομο.

Σας γνωρίζουμε ότι δικαίωμα ελέγχου νομιμότητας των επιχειρήσεων μας έχουν μόνο οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για το λόγο αυτό συνιστούμε να μη παρέχετε απολύτως καμιά πληροφορία σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία που τυχόν σας ζητήσει ανάλογα στοιχεία όπως (αριθμ. ΜΗΤΕ δυναμικότητα κ.λ.π.) τα οποία αποτελούν προσωπικά δεδομένα και δεν είναι για κοινή χρήση.
2. Υποχρέωση τήρησης “δελτίου παραπόνων”
Με αφορμή τις συχνές ερωτήσεις των μελών μας σχετικά με την υποχρέωση τήρησης “δελτίων παραπόνων” στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. Α2 –861/14.8.2013(ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013) -Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, υπόχρεες στην τήρηση δελτίου παραπόνων πελατών είναι οι μόνο οι επιχειρήσεις εστίασης αναψυχής και διασκέδασης.
Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινίζουμε ότι η τήρηση του “δελτίου παραπόνων” απαιτείται μόνο στην περίπτωση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των τουριστικών της εγκαταστάσεων της επιχειρήσεως τουριστικού καταλύματος.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κατερίνα Δεμέστιχα Δέσποινα Παπούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου