Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".Η Υπηρεσία μας στη Σχολή Μαγείρων του Ελληνικού Στρατού!

 Η Υπηρεσία μας στη Σχολή Μαγείρων του Ελληνικού Στρατού!
Ενημέρωση και πρακτική εκπαίδευση είχε σήμερα 18/06/15 η Υπηρεσία μας στο 3ο Τάγμα του ΚΕΕΜ στο Γύθειο μετά από πρόσκληση από τον κο Διοικητή του Κέντρου.
Κατά την ενημέρωση αυτή οι στρατεύσιμοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φαινόμενο της καύσης τους παράγοντες που την δημιουργούν και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Η ενημέρωση εξειδικεύθηκε σε θέματα που αφορούν αμιγώς το γνωστικό αντικείμενο της πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους μαζικής εστίασης. Αναπτύχθηκαν παραδείγματα σχετικά με την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε έλαια και υγρά καύσιμα, σε θερμές επιφάνειες και χώρους παρασκευής φαγητού καθώς επίσης και για τα χαρακτηριστικά και την επικινδυνότητα της παρουσίας του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε μία από τις προηγούμενες αναφορές.
Αναλυτική αναφορά έγινε για τα κατασβεστικά υλικά και τον τρόπο χρήσης, τους τύπους και τα είδη πυροσβεστήρων, τις διαφορές και τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης.
Τέλος κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι στρατεύσιμοι έκαναν κατάσβεση πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα και γνώρισαν από κοντά την σωστή χρήση και την άμεση αποτελεσματικότητα.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου