Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ετήσια Συνέλευση Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας “ Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός και η συσπείρωση! ”

ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.
 
Στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου, κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, αφού ευχαρίστησε το σώμα, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις επί πολιτικών που όπως τόνισε, διαμορφώνουν ένα επιδεινούμενο περιβάλλον αναφορικά με πάγια θεσμικά και τρέχοντα οικονομικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους. 

Γι’ αυτό, σημείωσε, απαιτείται περισσότερο από ποτέ η συσπείρωση των δυνάμεων του αναπηρικού χώρου καθώς και αλλαγή της έως τώρα εφαρμοζόμενης τακτικής των κλασσικών μεθόδων λειτουργίας των φορέων των ατόμων με αναπηρία. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν άλλωστε να αξιοποιηθούν καλές πρακτικές φορέων του εξωτερικού που έχουν λόγο και ρόλο στο σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδίων προς όφελος όλων των πολιτών.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, ο πρόεδρος του Δ.Σ ανακοίνωσε πως ήδη από τα τέλη του 2014, ο Δρ. Ιωάννης Μπασδέκης, ερευνητής πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με ειδίκευση στην προσβασιμότητα του διαδικτύου και σημαντικό επιστημονικό έργο στην εφαρμογή των αρχών της Σχεδίασης για Όλους, συνδράμει με το ρόλο του άμισθου επιστημονικού συμβούλου, στη χάραξη μίας σύγχρονης πορείας και κατευθυνόμενης στόχευσης δράσεων του Λακωνικού Σωματείου και τον κάλεσε να μιλήσει στο σώμα.

Ο Δρ. Ι. Μπασδέκης, στην τοποθέτησή του, επισήμανε τα οφέλη των στρατηγικών κατευθύνσεων που ρεαλιστικά μπορούν να διεκδικηθούν σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, αναφέροντας ότι σωματεία όπως αυτό πρέπει να είναι σε θέση να πληροφορούν με χρηστικό και απλό τρόπο τα μέλη τους για δικαιώματα που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία η οποία, αν και αρκετά θετική, δεν αποτελεί κτήμα του πολίτη κατά την αλληλεπίδρασή του με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων της έξυπνης εξειδίκευσης του ΣΕΣ 2014-20, η οριζόντια εφαρμογή του κριτηρίου της προσβασιμότητας – εφόσον τηρηθεί στην πράξη – προδιαγράφει ένα καλύτερο περιβάλλον έργων στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο, όπου οι τεχνικές προδιαγραφές για την υιοθέτηση της Σχεδίασης για Όλους έχουν υψηλότατη προτεραιότητα.
Κλείνοντας τη συνέλευση, ο Παναγιώτης Αλεξανδράκης συνόψισε ότι το Σωματείο πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του στις σύγχρονες συνθήκες. Η σημαντική αξιοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κοινωνικών δικτύων και άλλων καναλιών κρίνεται αποδοτική και, στο μέτρο του δυνατού, ικανή να αναδείξει προβλήματα και να επιφέρει λύσεις. 

---------------------------------
Πηγή: notospress.gr
---------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου