Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την μετεγκατάσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ καθώς και του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πειραιά, λόγω σοβαρού κτιριακού προβλήματος, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε ενώπιον του Υπουργού Υγείας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στεγάζεται σε ένα παλιό κτήριο επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 19, σε έναν όροφο εμβαδού 400 τ.μ χωρίς αποθήκες, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συναλλασσόμενους, λόγω ανεπάρκειας του χώρου.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι στην εν λόγω Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ καταθέτουν τα αρχεία τους τα τέσσερα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Μεταξά, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Άγιος Παντελεήμονας Νίκαιας) για αρχειοθέτηση, ενώ η Διεύθυνση εξυπηρετεί 18 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα του Πειραιά και 8 κλινικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Διεύθυνση έχει ενημερώσει ήδη την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την ανάγκη μετεγκατάστασής της σε νέο κτήριο, υποδεικνύοντας μάλιστα αυτό επί της οδού Μιαούλη 17-19, ιδιοκτησίας, σύμφωνα με πληροφορίες, του Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων (ΤΑΝΠΥ). Το εν λόγω εξαώροφο κτήριο είναι κενό (πλην του 4ου ορόφου) και φαίνεται να πληροί τις προδιαγραφές εγκατάστασης δημόσιας υπηρεσίας, διαθέτοντας επάρκεια χώρων, χώρο υποδοχής εξυπηρέτησης κοινού, καθώς και δίκτυο δομημένης καλωδίωσης.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Δ/νση του ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά, η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 19.
Η Δ/νση στεγάζεται σε ένα παλιό κτήριο, σε έναν μόλις όροφο, εμβαδού 400 τ.μ., χωρίς αποθήκες, όπου ‘’στοιβάζονται’’ κυριολεκτικά οι 35 υπάλληλοι που εργάζονται εκεί, τα γραφεία, αλλά και πλήθος αρχείων.
Για να γίνει αντιληπτός ο φόρτος εργασιών της εν λόγω Δ/νσης, αρκεί να αναφέρω ότι εκεί καταθέτουν τα αρχεία τους τα τέσσερα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά: Τζάνειο, Μεταξά, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Άγιος Παντελεήμονας Νίκαιας. Είναι ενδεικτικό ότι το κάθε νοσοκομείο καταθέτει περίπου 15 κούτες το μήνα για αρχειοθέτηση. Επιπλέον, η συγκεκριμένη Δ/νση εξυπηρετεί 18 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα του Πειραιά, 8 κλινικές αλλά και περί τους 1000 παρόχους- συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά 300-400 συναλλασσόμενους.
Όπως είναι προφανές οι εργαζόμενοι υπό αυτές τις συνθήκες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή  διεκπεραίωση της εργασίας τους, ενώ οι συναλλασσόμενοι  που επισκέπτονται τη Δ/νση, δεν έχουν ούτε πού να καθίσουν και πολλές φορές ακουμπούν ακόμα και πάνω στις κούτες των αρχείων για να εξυπηρετηθούν!
Η αρμόδια Δ/νση έχει ενημερώσει ήδη την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την ανάγκη μετεγκατάστασής της σε νέο κτήριο και έχει μάλιστα υποδείξει το κτήριο επί της οδού Μιαούλη 17-19, ιδιοκτησίας, σύμφωνα με πληροφορίες, του Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων (ΤΑΝΠΥ). Το εν λόγω εξαώροφο κτήριο είναι κενό (πλην του 4ου ορόφου) και φαίνεται να πληροί τις προδιαγραφές εγκατάστασης δημόσιας υπηρεσίας, διαθέτοντας επάρκεια χώρων, χώρο υποδοχής εξυπηρέτησης κοινού, καθώς και δίκτυο δομημένης καλωδίωσης.
Στο ίδιο κτήριο θα μπορούσε επίσης να μεταστεγαστεί και το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Πειραιά, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει σοβαρή επάρκεια χώρου στο κτήριο του ΠΕΔΥ Πειραιά επί της οδού Μπουμπουλίνας 7-13.
Κατόπιν τούτων:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γνωρίζει ο Υπουργός τα προβλήματα λειτουργίας της Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Πειραιά ;
2. Μελετάται η μετεγκατάσταση της Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Πειραιά και αν ναι, σε ποιο κτήριο και πότε;
2. Τι πρόκειται να πράξει για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Πειραιά; Μελετάται η μετεγκατάστασή του;

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                               
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου