Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Βασίλης Κασιμάτης : Ένας "ήρωας" ζηλωτής δικός μας άνθρωπος της προσφοράς...


   Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες, από τη θριαμβευτική επιστροφή στην Ελλάδα, της πολυπληθούς αποστολής μας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Special Olympics του Λος Άντζελες.



   Πρώτος υπαρχηγός της αποστολής μας ο Βασίλης Κασιμάτης, ο δικός μας Βασίλης. Γεννημένος στα Κύθηρα γιος του Παναγιώτη Κασιμάτη του γνωστού σε όλους μας "Ψηλού", τέλειωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Τσιρίγο και σπούδασε γυμναστής. 




   Αντί να διαλέξει μόνο την τοποθέτησή του σ` ένα σχολειό για να ασκήσει την επιστήμη του, επέλεξε άλλα... μονοπάτια. Τα δύσκολα.


   Το 1992, συμμετείχε για πρώτη φορά ως προπονητής σε αγώνες, στην Ελλάδα των  Special Olympics, τότε που ουσιαστικά ο θεσμός βρισκόταν σε ...προγεννητικό στάδιο. Και έμεινε εκεί. Και ανέδειξε το θεσμό μαζί με άλλους βέβαια. Και πάλεψε απίστευτα, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες και σ` ένα περιβάλλον που στην καλύτερη περίπτωση η πρώτη κουβέντα του κόσμου, βλέποντας τα "παιδιά" του να αγωνίζονται ήταν "α τα κακόμοιρα". 


Και συνέχισε να αγωνίζεται αφιερώνοντας ΟΛΟ το χρόνο του στο  όνειρό του. Τα παιδιά του τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν, όπως και οι γονείς τους. Και του το δείχνουν με κάθε τρόπο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η μεγαλύτερη "κούπα" που έχει κατακτήσει ο Βασίλης είναι μια αγκαλιά ενός αθλητή του. Και η συλλογή του Βασίλη είναι γεμάτη από τέτοιες κούπες.


   Το αποκορύφωμα...μέχρι σήμερα βέβαια γιατί έχει πολύ δρόμο μπροστά του ακόμα, είναι το τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λ.Α. Τι σημασία έχει να αναφέρουμε τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών; Αφού έτσι κι αλλιώς όλοι νικητές γύρισαν...

1513693_859096667501803_6487836025136709763_n

   Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων, είναι ώρα να οργανώσει μια τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Βασίλη. Ξέρω ότι δεν το θέλει με τίποτα, αλλά πρέπει. Γιατί ίσως να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει μπορεί να μην το έχει καταλάβει ούτε εκείνος αλλά ο Βασίλης είναι πλέον μια παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα.
   Βασίλη όταν γεροντάκι πια, θα κάθεσαι στην αυλή σου στην Παλιόπολη, ν` αγναντεύεις το πέλαγος θα έχεις πολλά μα πάρα πολλά να θυμάσαι...


   Σ` ευχαριστούμε για όλα.... 


   Συγγνώμη που "έκλεψα" κάποιες φωτογραφίες από το χρονολόγιό σου αλλά το έκανα γιατί αν σε ρωτούσα ήμουνα σίγουρος ότι θα μου έλεγες όχι.... Για το δημοσίευμα, όχι για τις φωτογραφίες...

Δ.Λ.
 
Πηγή  http://tsirigotikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου