Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης υποδέχτηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τους δύο Ισπανούς δασκάλους κ. Βανέσα Ακούνα και κ. Μάνουελ Ροντρίγκεζ από το ισπανικό σχολείο Curros Enriquez που φιλοξενούνται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS. Τα δύο σχολεία πραγματοποιούν σύμπραξη με θέμα «Καινοτομία και Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι».
Ο κ. Γρυπιώτης αφού περιέγραψε κα παρουσίασε τον Δήμο Ευρώτα στους Ισπανούς δασκάλους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη χώρα μας. Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι αξιέπαινες καθώς προάγουν τις διαπολιτισμικές σχέσεις, αναβαθμίζουν το ρόλο των σχολείων και ανοίγουν νέους ορίζοντες στους τρόπους σκέψης κι εργασίας των μαθητών.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύνολο των διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας για το αξιόλογο έργο τους και τις πρωτοβουλίες τους να εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα στο σχολείο τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας ώστε το σχολείο να αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές κι όχι μία δυσάρεστη δραστηριότητα.
Οι Ισπανοί δάσκαλοι θα παραμείνουν στη Σκάλα για μία εβδομάδα, ενώ θα παρευρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και θα παρακολουθήσουν τις ειδικές εργασίες που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου