Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σκάλα: Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών για αποζημιώσεις

Skala - anemostrovilos (1)
Με ψυχραιμία και σκληρή δουλειά αντιμετωπίζει ο δήμος Ευρώτα την «επόμενη μέρα». Με νωπές τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω του ο χθεσινός ισχυρός ανεμοστρόβιλος καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου και την επάνοδο στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δημότες επέδειξαν νηφαλιότητα και ηρεμία τις δύσκολες ώρες κι πολλοί εξ αυτών βοήθησαν σημαντικά στις τεχνικές εργασίες.
Εντωμεταξύ η δημοτική αρχή κι όλο το προσωπικό του δήμου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες, εργάζονται πυρετωδώς για να συλλέξουν τα συντρίμμια, να ενημερώνουν τους δημότες και να αποκαταστήσουν τις τεχνικές βλάβες, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των κατοίκων.
Ενώ ήδη έχει γίνει η πρώτη καταγραφή των υλικών ζημιών από τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, αναμένονται σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας για την ακριβή εκτίμησή τους σε καταστήματα κι επιχειρήσεις. Στη συνέχεια θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις αποζημιώσεις. Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αντίστοιχο κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών στις οικίες.
Παράλληλα οι πολίτες που υπέστησαν οποιαδήποτε φθορά ή και ολική καταστροφή μπορούν να προσέρχονται στο δημοτικό κατάστημα Σκάλας και στο Γραφείο Κίνησης Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα, προκειμένου να συμπληρώσουν τις ειδικές αιτήσεις για αποζημίωση. Όσοι έχουν φωτογραφίες μπορούν να τις προσκομίζουν.
Για οποιοδήποτε σχετικό θέμα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27350 42254.
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκάλα θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη (23/9).
Πηγή  http://laconialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου