Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ.Δεν κινδυνεύει το περιβάλλον του νησιού μας απο τα αγκυροβόλιο το οποίο και κακώς αποκαλείται παράνομο.

 Vassilis Kassimatis Είμαι Κυθηριος και το ενδιαφέρον μου για την διατηρησι της ανυπέρβλητης ομορφιάς του νησιού μου, ειναι αυτονόητο.
Είμαι και πλοίαρχος ποντοπόρων πλοίων, ταξίδευσα 25 χρόνια στους ωκεανούς και υπηρέτησα αλλα 25 χρόνια σε επιτελική θέςι μιας απο ς μεγαλύ
τερες εφοπλιστικές εταιρείες της Ελλαδος και μάλιστα η θέσει μου ήταν στον τομέα της ασφαλείας και αποφυγής ρυπανσεως.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αντιδραςεις στην υπάρξι του αγκυροβολίου στα Βατικα και θα ήθελα με καλη διαθέσιμη απευθυνόμενος κυρίως στους Τσιριγωτες πατριώτες μου ότι δεν κινδυνεύει το περιβάλλον του νησιού μας απο τα αγκυροβόλιο το οποίο και κακώς αποκαλείται παράνομο.
Ένα αγκυροβολημένο πλοίο ειναι αδιανόητο να κάνει απορρίψι αποβλήτων η άλλων ρύπων διότι ειναι πολυ εύκολο να το εντοπίσουν, οι ρυποι παραμένουν γύρω του, δεν υπάρχει κάτι να τους στείλει κατευθείαν στο Τσιριγο. Και στην περίπτωση διαπιστωςις της παρανομίας, οι συνέπειες ειναι αυστηρότατες όχι μονο για την εταιρεία του πλοίου αλλα και για τον Πλοίαρχο. Τα γνωρίζουν λοιπόν αυτά και δεν το διακινδυνεύουν τόσο εύκολα.
Αυτό που πράγματι αποτελεί απειλή ειναι τα διερχόμενα πλοία τα οποία ειναι πολλά και αν παρανομήσουν απορρίπτοντας στο στενό Κυθηρων Ελαφονήσου, ένα απο τα πλέον πολυσύχναστα της Μεσογείου, έχουν αρκετές πιθανότητες να την "κοπανήσουν".
Θεωρώ εντελώς αδιανόητο η αιτία της πρόσφατης ρύπανσης των βορειοανατολικών ακτών του νησιού να ήταν τα αγκυροβολημένα των Βατικων, αλλα το πιθανότερο ειναι ασυνείδητοι υπεύθυνοι ενός διερχόμενου πλοίου να "απολύσανε" τις λαδιές τους την προηγούμενη νύχτα.
Μη τρωγόμαστε λοιπόν με το αγκυροβόλιο των Βατικων που στο κάτω κάτω δεινει δουλειά σε παρά πολυ κόσμο όχι μονο στην Νεαπολι αλλα και σε ένα σωρό Ελληνικές επιχειρήσεις στον Πειραιά, αλλα να δούμε τα πράγματα στην σωστή τους διαστάσει.
Το να προσπαθούμε να δαιμονοποιουμε το αγκυροβόλιο γιατί δεν μπορούμε να σταματήσαμε τα διερχόμενα πλοία ειναι μάλλον άδικο.

Πηγή 
 Vassilis Kassimatis/  www.facebook.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου