Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Κυθήρων

Από Παρασκευή 13/11 έως Κυριακή 15/11 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων” για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στα Κύθηρα. Όσοι από τους εκπαιδευτικούς συμμετείχαν είχαν τη σπάνια για το νησί ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα σημαντικά για την καλή λειτουργία μιας σχολικής μονάδας.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο προγραμματίστηκε από το σχολικό έτος 2014-2015 με αίτηση που κατέθεσε η υπεύθυνη συντονισμού διευθύντρια του Γυμνασίου Κυθήρων, Κα Σταυρούλα Φατσέα, στο Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ.
Τα θέματα, Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Μονάδα, Δημιουργία και Λειτουργία Αποτελεσματικών Ομάδων Εργασίας, Αλλαγή Στάσεων και Συμπεριφορών που δεν είναι αποδοτικές κ.α. παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 9 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Γυμνάσιο Κυθήρων, δύο εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο ΓΕΛ Κυθήρων και 1 εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού.
Το σεμινάριο εντάσσεται στο υποέργο Εξειδικευμένα Προγράμματα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση , ΕΣΠΑ 2007-2013 του Υπουργείου Παιδείας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Επρόκειτο για πραγματικά σπάνια ευκαιρία, καθώς το δυσπρόσιτο του νησιού και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συχνά εμποδίζουν τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τέτοιου είδους επιμορφώσεις που κυρίως γίνονται στα αστικά κέντρα. Το Γυμνάσιο Κυθήρων θα συνεχίσει την προσπάθεια για παρόμοιες επιμορφωτικές ευκαιρίες και ελπίζουμε την επόμενη φορά η συμμετοχή να είναι ευρύτερη.
Πηγή  http://gym-kythir.att.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου