Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Στην Ελλάδα τίποτε δεν αλλάζει είτε δεξιά, είτε αριστερά ...είτε στον απήγανο... Οι "έμποροι" λαδιού είναι πάντα οι ..ίδιοι....

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων πιέζεται μάλλον πολύ από τους εμπόρους λαδιού και ενημερώνει τα μέλη του ότι όποιος δεν θέλει να πουλήσει κάτω από 4 ευρώ να πάει να το υπογράψει.

Αφού αρνηθήκαμε να πουλήσουμε το λάδι κάτω από 4 ευρώ το κιλό στους αγαπημένους μας εμπόρους που κάθε χρόνο κάνουν το ¨παιχνίδι" τους τώρα αυτοί μας κάνουν "μούτρα".

Πατάνε στην ανάγκη του αγρότη που περιμένει την λαδιά για να βγάλει τον χειμώνα του, να πληρώσει φόρους, να συντηρήσει οικογένεια, να πληρώσει φροντιστήρια και σπουδές των παιδιών του, για να του πάρουν την παραγωγή του πολύ χαμηλότερα. 
Είναι και η καθυστέρηση της καταβολής των επιδοτήσεων στους αγρότες, και τον οδηγούν σε καθεστώς ασφυξίας μέχρι στο τέλος να υποκύψει.
Αυτό που με προβληματίζει είναι πως αφού υπέγραψα εννοείται ότι φυσικά δεν θέλω να το πουλήσω κάτω από 4 ευρώ διότι θα μπω μέσα, ζήτησα από την γραμματέα να μου πει αν οι υπογραφές μας πιάσουν τόπο η θα αποφασίσει ανεξάρτητα το Δ.Σ. να πουλήσει στην τιμή που θα θεωρήσει ότι είναι"καλή".
Η απάντηση ήταν ότι το Δ.Σ.αποφασίζει χωρίς να ρωτά τα μέλη ....τότε την υπογραφή μας γιατί την θέλει;;;
Γιατί δεν δίνει ένα έναντι από το αποθεματικό του να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τα έξοδα της ελαιοσυλλογής και να μην χρειαστεί να πουληθεί λάδι σε τιμή ανάγκης και να κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση με τους εμπόρους ώστε να πετύχει καλύτερη τιμή .
Να μην ξεχνάμε ότι πριν ένα μήνα το λάδι περσινής παραγωγής στις Κροκεές πουλήθηκε 4,60.Και εδώ στα Βάτικα παράγουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο ποιοτικά .να μην το ξεχνάμε !
---------------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
---------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου