Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

O εμπνευστής του cocktai l"Smyrna" συντοπίτης μας Γιώργος Μεγαλοκονόμος





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ο διαγωνισμός Bacardi Legacy Cocktail Competition δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα αποτελέσει τη δική τους κληρονομιά στην ιστορία του Bacardi και στην παγκόσμια κοινότητα του bar. Δεν αναζητά, απλώς, ένα άριστο cocktail ή τον καλύτερο bartender, αλλά μια επινόηση με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.
Η πρωτοτυπία του διαγωνισμού είναι το γεγονός πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Ελληνικός προημιτελικός έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς και οι τρεις φιλαλίστ είναι πλέον έτοιμοι για την προώθηση των cocktails τους. Ένας απο τους φιναλίστ για τον Ελληνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στη Λιον της Γαλλιάς, είναι ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος (εγγονός του Ντόντου) με το cocktail Smyrna και διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.
Το Smyrna cocktail είναι εμπευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Σμύρνης αλλά και τους Έλληνες που έζησαν εκει έως το 1922. Εχει γλύκια και πικρή γεύση και όλα τα συστατικά του, συμβολίζουν κάτι για το δημιουργό τους. Περιέχει 50ml Bacardi Carta Blanca, 20 ml από το φινετσάτο γαλλικό απεριτίφ Suze, συνδυάζοντας την παρουσία του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 με το cocktail, 10 ml ελληνικό και ιδιαίτερο λικέρ Mastiha Chios, συμβολίζοντας τα δάκτυα που κύλησαν στα πρόσωπα την περίοδο εκείνη, σταγόνες γρεναδίνης, θέλοντας να αποδόσει φόρο τιμής σε όλους όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν και τέλος, λίγες σταγόνες Abbotts bitters, με άρωματα από κανέλλα και γαρύφαλλο, που δίνουν μια νότα από την περίφημη Σμυρναϊκη κουζίνα. Ο εμπευστής του, Γιώργος Μεγαλοκονόμος ήθελε να δώσει μια νότα από γλυκόπικρη γεύση, ακριβώς όπως αυτή που έχουμε όταν αφήνουμε τους αγαπημένους μας και τις αναμνήσεις μας πίσω, όπως αισθάνεται και ίδιος κάθε φορά που αφήνει πίσω του τα αγαπημένα του Κύθηρα.
O εμπνευστής του cocktail και συντοπίτης μας Γιώργος Μεγαλοκονόμος, σας προσκαλεί να δείτε τη σελίδα του στο FacebookSmyrna for Bacardi Legacy 2016” και γιατί όχι να το απολεύσετε (υπεύθυνα πάντα) στην Αθήνα, στο Noel Bar, αλλά, και σε άλλα bars, με τα οποία συνεργάζεται!
Γιατί το
cocktail Smyrna, είναι η αίσθηση της κληρονομιάς!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου