Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στο Γύθειο η δίκη για το διπλό φονικό της Μάνης…


000000000000000Με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γύρω από το κτήριο αλλά και μέσα στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Γυθείου, ξεκίνησε την Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό, η δίκη των 19χρονων σήμερα Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν.Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι πέρυσι τον Αύγουστο, στην περιοχή των Αλτομιρών, σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη.

Οι δύο νεαροί έχουν ομολογήσει το διπλό φονικό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία από κοινού και οπλοχρησία από κοινού.

Η υπεράσπιση -Αλέξης Κούγιας του Π.Μ. και Γιώργος Ράλλης και Θανάσης Αναγνωστόπουλος για τον Ν.Μ.- επιχείρησε να εγείρει αμφιβολίες ως προς τον χαρακτήρα των δύο θυμάτων, μέσω των ερωτήσεων προς τους μάρτυρες που κατέθεσαν χθες, κυρίως προς τους γονείς του Κ. Σγούρου Ηλία και Λαμπρινή και τον αδελφό του Γιάννη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο πώς εξασφάλιζε εισόδημα για να ζει ο 26χρονος, αλλά και ισχυριζόμενοι ενδεχόμενη εμπλοκή του με την Χρυσή Αυγή. Παράλληλα υποστήριξαν πως οι δύο έφηβοι είχαν τρομοκρατηθεί και έκαναν αυτό που έκαναν θεωρώντας ότι κινδύνευαν.

Από την πλευρά τους οι πολιτικώς ενάγοντες συνήγοροι -Πέτρος Μαντούβαλος για την οικογένεια του Κώστα Σγούρου, Ζαχαρίας Κεσσές και Δημήτρης Πετρούσκας για την οικογένεια του Γιάννη Κομμάτη- υποστήριξαν πως οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τα θύματά τους.

Με πληροφορίες απο την eleftheriaonline

Η Δίκη συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη

Πηγή http://www.report24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου