Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μακροπολιτικά και ....Μικροπολιτικά

Φαίνεται πια ότι στην Κυθηραϊκή πολιτική σκηνή έχουν καθιερωθεί 2 άκρως αντίθετοι άξονες.

Από την μία η τακτική της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής του νησιού που ακολουθείται από την παρούσα δημοτική αρχή, με ευρεία συμμετοχή πια, όχι μόνο στα εθνικά φόρουμ αλλά και στα διεθνή όπως αυτό το των Βρυξελλών:

"Εκδηλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλαδα. Οι δήμαρχοι Κυθηρων, Σκύρου και Σικινου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν."    


Και από την άλλη της καταθλιπτικής εσωστρέφειας και της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης του περασμένου αιώνα, που απομόνωσε τελείως το νησί και έφερε την στατικότητα και την υποβάθμιση του τόπου στο πάτο του βαρελιού, όπως η αντιπαράθεση για το θέμα της "προθήκης", με σωρεία πομπωδών εκφράσεων, δελτίων τύπου, αλλά και ομηρικών ποιημάτων, αρχαϊκής τραγωδικής χροιάς, που ακολουθείται από την δημοτική ακέφαλη μείζονα δημοτική αντιπολίτευση και μέρος της ελάσσονας δημοτικής αντιπολίτευσης.


Από την μία θέματα καθημερινά, που βασικά δεν επηρεάζουν και δεν κοστίζουν τίποτε στον Κυθηραϊκό λαό, αποτελούν την βάση ζητήμάτων που αναδεικνύονται και προτάσσονται σαν σημαντικά, με σκοπό να αποσπάσουν την κοινή γνώμη από σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με το άμεσο μέλλον και που αποτελούν τον σκοπό και τις προοπτικές της νυν δημοτικής αρχής.

Ενώ ταυτόχρονα, και μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ουδείς εκ της παρελθούσας δημοτικής αρχής δεν έχει βγεί να απαντήσει ευθέως σε θέματα όπου η τέως δημοτική αρχή έχει βρεθεί να κατηγορείται. Στα πολυάριθμα αυτά θέματα απλά επιχειρείται η δειλή προσπάθεια μιας κάποιας δικαιολογίας από τέως στελέχη, ενώ παράλληλα εναντίον της εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες από την πολιτεία, διαιωνιζόμενες από την δικαστική χελωνοειδή ροή.

Ουσιαστικά τίποτε από όλα αυτά δεν πρέπει πια να απασχολεί τον Κυθηραϊκό λαό. Αυτή η συνεχής αναμόχλευση δεν πιστεύω ότι ωφελεί το άμεσο αλλά και το μελλοντικό όφελος των Κυθηρίων και μόνο συνεχή τριβή και φθορά επιφέρει σε όλους.

Κάποια στιγμή η οιαδήποτε δημοτική παράταξη πρέπει να εκκαθαρίσει όλα τα εσωτερικά της προβλήματα να αυτοκαθαρισθεί από υπάρχοντα και από εκκρεμούντα προβλήματα και κατόπιν να παρουσιασθεί ανανεωμένη και πεντακάθαρη στον δημόσιο βίο και να διεκδικήσει ότι της ανήκει.

Παράλληλα και η παρούσα δημοτική συμπολίτευση θα πρέπει να οριοθετήσει πλέον τα υπάρχοντα προβλήματα αλλά και τις προγραμματισμένες ενέργειες, και δεν αρκεί πλεόν για τυς πολίτες η αναγγελία έργων (είτε σε συνδυασμό με περιφέρεια και ΕΣΠΑ, είτε σε αυτούσια δημοτικά έργα) αλλά η αναγγελία εκτέλεσης τους και αποπεράτωσης τους. 
Και ακόμη ο επίσημος χρονικός προσδιορισμός τους όπως και ο προσδιορισμός για τα επί δεκαετίες εκκρεμούντα θέματα (δασικό, εγχώριος, λιμενικές αρμοδιότητες, αεροδρόμιο, κ.λ.π.)

Τα μικροπολιτκά κάποτε πρέπει να παραμερισθούν ολοσχερώς και την θέση τους να πάρει το μέλλον και ένα μέλλον είναι αδύνατον χωρίς σύντονη ομοψυχία εκ μέρους όλων...


--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου