Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ"Μια νήσος αθώων σε μια χώρα ενόχων του Δημήτρη Κουτραφούρη"

Αγαπητοί Δημιουργοί της Dragonera Rossa εύχομαι καλή επιτυχία στη σελίδας σας. 
Πιστεύω ότι μέσα στους στόχους σας είναι η δημιουργία ενός ακόμη βήματος ενημέρωσης και προβολής γύρω από θέματα που επιλέγετε, ως τέτοια την καλοσωρίσω.
Ομολογώ δε ότι 
μέχρι τώρα βρήκα ενδιαφέροντα θέματα και αξιόλογες τοποθετήσεις συνεργατών της σελίδας.
Με έκπληξη τώρα βλέπω ότι μου κάνετε την τιμή να ασχοληθείτε με την αφεντιά μου!
Αφορμή έδωσε η προχθεσινή αθωωτική απόφαση του Εφετείου Πειραιά, όχι όμως για να προβάλει το γεγονός της αθώωσης, αλλά τις ιδεολογικές διάφορες του Φιλελευθερισμού, του οποίου όπως αναφέρει ο συντάκτης είμαι ο κύριος εκφραστής στα Κύθηρα, με την Αριστερά την οποία εκφράζει προφανώς η σελίδα. 
Είναι αναγκαίο να διευκρινήσω ότι οι διώξεις που υποστήκαμε δεν είχαν σχέση με τέτοιου είδους ιδεολογικές διαφορές. Οι διώκτες μας είχαν προσωπικά οικονομικοπολιτικά κίνητρα και όχι ιδεολογικά. 
Επίσης το "Αθώοι" του Εφετείου αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες οι οποίες άδικα μας είχαν απαγγελθεί.
Πράγματι ξεφορτωθήκαμε ένα δυσβάσταχτο βάρος με πανηγυρικό τρόπο, χρειάστηκαν συνολικά 14 συνεδριάσεις δικαστηρίων για να διερευνηθούν ενδελεχώς όλες οι πτυχές της υπόθεσης. 
Και αθωωθήκαμε επειδή ακριβώς απεδείχθη από την διαδικασία ότι ο Δήμος μας αποτελούσε εξαίρεση από τον κανόνα, του τι δηλαδή ακούγεται ότι συμβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα δημόσια έργα στην πατρίδα μας.
Εκείνο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι το "ιδεολογικό πρόβλημα" που έχετε μαζί μου.
Βεβαίως υποστηρίζω ότι την λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας και η πατρίδα μας λύνεται μόνο με ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Διαφωνείτε;
Βεβαίως υποστηρίζω ότι για να έχουμε ανάπτυξη στο νησί μας και στην πατρίδα μας, χρειάζονται ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ! Διαφωνείτε;
Βεβαίως υποστηρίζω ότι στο νησί μας και στη πατρίδα μας το περιβάλλον δεν είναι τώρα, για κανενός είδους επένδυση, ΦΙΛΙΚΟ! Διαφωνείτε;
Βεβαίως υποστηρίζω ότι για να διανεμηθεί πλούτος πρέπει πρώτα να παραχθεί, για να έχει δηλαδή κάποιος αύξηση στην αμοιβή της εργασίας του πρέπει να εργάζεται, η ανεργία του καταργεί κάθε δικαίωμα! Διαφωνείτε;
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά τέτοια παράδειγματα με τα οποία δεν μπορείτε να διαφωνήσετε. 
Είναι ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ να αγωνιστουμε γιατί το νησί μας παρακμάζει, μαραζώνει, οι νέοι αλλά και μεγαλύτεροι παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, η ερημιά στους οικισμούς του νησιού τσακίζει κάθε αισιοδοξία. 
Σε ένα νησί πτωχοποιημένων γερόντων παρηκμασμένο, κανείς δεν θα ασχοληθεί για τις συνταγματικές εγγυήσεις, τις ατομικές ελευθερίες, την προστασία του περιβάλλοντος, και των πολιτισμικών αγαθών. Θα είναι πιό εύκολα να τα καταπατήσουν αυτοί που τα επιβουλεύονται.
Αυτά διαπιστώνει το μάτι ενός φιλελευθέρου πολίτη, αν το δικό σας αριστερό μάτι δεν τα βλέπει, διευκολύνετε την μετατροπή του τόπου σε δελεαστικό χώρο για επενδύσεις άνευ όρων και ορίων, χωρίς δικαιώματα εργαζομένων και με αμοιβές ψίχουλα. 
Χωρίς να υπονοώ ότι ενοχοποιούνται οι σκέψεις ας κρίνουν όποιοι τα διαβάσουν τι είναι αθώο και τι ένοχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου