Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Π.Υ.ΓΥΘΕΙΟΥ.Αρχή των εκπαιδευτικών δράσεως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας

Αρχή των εκπαιδευτικών δράσεως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας Ενημέρωση, εκπαίδευση, επικοινωνία, συνεργασία, εξάσκηση, οργάνωση μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Σκάλας.
Η έναρξή των επισκέψεων της Υπηρεσίας μας και του Εθελοντικού Π.Σ. Ευρώτα, για το 2016 είχε έδρα το Γυμνάσιο της πόλης της Σκάλας. Μετά από πρόσκληση που δέχθηκε η 
Υπηρεσία μας από την Διεύθυνση του σχολείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας υποδέχθηκαν σήμερα στον χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου. Για πρώτη φορά στην τριετή και συνεχή επικοινωνία μας με τα σχολεία της περιοχής μας, υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων την ακόλουθη, καινοτόμα διαδικασία. Οι κ.κ. καθηγητές του σχολείου αφού ενημέρωσαν τους μαθητές για την επίσκεψή μας, τους ζήτησαν και συγκέντρωσαν ένα πλήθος ερωτήσεων που έδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο το ενδιαφέρον των μαθητών για την λειτουργία και τις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Σύλλογος των καθηγητών στην συνέχεια ομαλοποίησε τις ερωτήσεις και μας ενημέρωσε προκειμένου να αφιερώσουμε τον κατάλληλο χρόνο για την λύση όλων των θεμάτων που απασχόλησαν του νέους πολίτες της Σκάλας. 
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μιας και οι ίδιοι οι μαθητές κατεύθυναν την ενημέρωση σύμφωνα με τις ερωτήσεις καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα της λειτουργίας και των δράσεων του Σώματος. Στην συνέχεια γνώρισαν τον ατομικό, προστατευτικό εξοπλισμό του μάχιμου πυροσβέστη και είδαν από κοντά τα υλικά και τα εργαλεία ενός Πυροσβεστικού Οχήματος για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η χαρά τους και ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε κατά την διάρκεια χρήσης του πυροσβεστικού κανονιού κατάσβεσης, και της χρήσης αυτοπροστασίας του οχήματος, ολοκληρώνοντας έτσι την δημιουργική αυτή ημέρα στο Γυμνάσιο Σκάλας.
Συγχαίρουμε και επαινούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου αυτού για την ιδιαίτερη προσοχή και το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έδειξαν για τα θέματα που αφορούν στην διασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας και φυσικά Ευχαριστούμε θερμά και επαινούμε τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του σχολείου τούτου. 
Με την δικιά τους και μόνον παρότρυνση, είπαμε σήμερα έμπρακτα "Καλή Αρχή".
εως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου