Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι αγρότες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ένα ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει στο αφανισμό, όχι μόνο εμάς τους αγρότες, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες, βγήκαμε στους δρόμους για σαράντα ημέρες, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσωρινή αναβολή της ψήφισης των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.
Ο κ. πρωθυπουργός στο διάλογο που έκανε με εκπροσώπους των αγροτών, δεσμεύτηκε για αφορολόγητο και για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές με μεταβατικότητα. Ακόμα όμως και σε αυτά τα λιγοστά που ο κ. πρωθυπουργός δεσμέυτηκε, εμείς διαπιστώνουμε ασάφειες όπως π.χ. το ύψος του αφορολόγητου, τη φορολόγηση των επιδοτήσεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά. Επιπλέον δεν έχουμε πάρει απαντήσεις στα αιτήματα μας που αφορούν το αγροτικό ρεύμα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, τον υψηλό ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, το εργόσημο, τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες και το καθεστώς που θα ισχύσει στις γεωτρήσεις μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει τα δύο επίμαχα νομοσχέδια προς ψήφιση στη βουλή έως το τέλος Μαρτίου.
Επομένως, η συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική, προκειμένου να έχουμε ελπίδες να μείνουμε στη γη μας, εμείς και τα παιδιά μας και να συνεισφέρουμε πραγματικά στην οικονομία της χώρας, η οποία χωρίς τον πρωτογενή τομέα είναι ανύπαρκτη.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, μαζί με τους άλλους παραγωγικούς κλάδους για μια τίμια και αξιοπρεπή διαβίωση.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, εμποδίζοντας την αύξηση των αυτοκτονιών που ξεπερνούν τις 10.000 μέχρι σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ, να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα.
ΖΗΤΟΥΜΕ δικαιοσύνη για την ατιμωρησία όλων εκείνων που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο και ζητούν τώρα από εμάς το λογαριασμό για τα λάθη των υπευθύνων.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μην μείνετε αυτή τη φορά αμέτοχοι και θεατές των εξελίξεων από τους καναπέδες των σπιτιών σας, νομίζοντας πως άλλοι θα παλέψουν για σας και τα παιδιά σας, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βρεθούμε στην Αθήνα, προκειμένου να εμποδίσουμε την ψήφιση των νομοσχεδίων που θα αποτελέσουν την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για όλους μας.
Η συμμετοχή είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου