Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 στην Σκάλα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Δήμου Βέρδου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Σταθάς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, κ. Βασίλης Παπαδουλάκης, ο Αντ/ρχης του ΚΕΕΜ Σεραφείμ Μπαλτάς, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ τάξης Δήμου Ευρώτα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σκάλας, ο Δασάρχης Σπάρτης, ο Δασάρχης Γυθείου, εκπρόσωπος του δασαρχείου Μολάων, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.


Συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας, ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φορέων. Επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των πολιτών ώστε να προβούν σε αποψίλωση – καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους αλλά και σε κοπή των κλαδιών που εξέχουν σε δρόμους προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών και λοιπών οχημάτων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου