Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ.:ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΚΡΗΤΗΣ

"Ετσι, στις σελίδες της «Αυγής» μπορούσε κάποιος να διαβάσει για τον Ορειβατικό Σύλλογο Τζουμέρκων που έβγαζε ψήφισμα για τις αμερικάνικες ατομικές δοκιμές στη Νεβάδα και για τον Σύλλογο Βυρσοδεψών Καβάλας που ζητούσε την παύση του πολέμου στην Ινδοκίνα."
Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις διαφόρων "συλλογικών" οργανώσεων της νότιας Λακωνίας τις τελευταίες μέρες για το ζήτημα της γραμμής μεταφοράς ενέργειας Λακωνίας - Κρήτης, μου ήρθε στο μυαλό το άρθρο του Αντωνης Πανουτσος πριν από λίγες μέρες για το θέμα της ΕΣΗΕΑ. Και μετά σκέφτηκα ότι πολλοί από τους πρωτεργάτες αυτών "συλλόγων" γνωρίζουν πολύ καλά τις πρακτικές αυτές τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Η πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή μου έδειξε ότι αποτελούν μια μειοψηφία στην τοπική κοινωνία της οποίας το βασικό πρόταγμα είναι πως θα υπάρξει μια οικονομική ανάταση για να βγούν από το σπιραλ θανάτου που έχουν πεσει. Και επίσης ότι η βασική συζήτηση θα έπρεπε να είναι γύρω από τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Παρόλα αυτά ο θόρυβος και η δυναμική στα social media που έχουν αυτές οι μειοψηφικές ομάδες και η επαγγελματική πολλές φορές διαχείριση της επικοινωνίας δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στους θεσμικούς συνομιλητές. Την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε μια ανακοίνωση "συλλόγου" ή "ομοσπονδίας" ας σκεφτούμε με ποιές διαδικασίες έχει εκδοθεί, με ποιά νομιμοποίηση και πόσους και ποιούς τελικα ανθρώπους εκφράζει.
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/569462/sovietopoiisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου