Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ. ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε η λήξη της κατηχητικής χρονιάς της ενορίας μας, με τη συμμετοχή μας στη γιορτή νεολαίας της Μητροπόλεώς μας που έγινε στο Σαϊνοπούλειο πάρκο, στη Σπάρτη. Έτσι μετά την τελευταία μας συνάντηση το Σάββατο 14 Μαΐου, την επόμενη μέρα Κυριακή 15 Μαΐου με λεωφορείο ξεκινήσαμε με τα παιδιά μας και τους συνοδούς τους με προορισμό το Σαϊνοπούλειο. 
Εκεί μας περίμεναν τα στελέχη της Μητροπόλεως όπου για ένα δίωρο τα παιδιά μας με τα παιδιά και άλ
λων ενοριών ψυχαγωγήθηκαν με δραστηριότητες και παιχνίδια. Όλο το άλσος γέμισε από ομάδες παιδιών όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ευκαιρία μοναδική για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι νέοι και νέες διαφόρων ηλικιών με παρόμοια ενδιαφέροντα και κοινή αναφορά τη συμμετοχή τους στις κατηχητικές συντροφιές των ενοριών. Δραστηριότητες, όμως, οργανώθηκαν και για τους γονείς, ώστε να περάσουν δημιουργικά το απόγευμά τους.
Αμέσως μετά το παιχνίδι και αφού σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν κρουασάν και χυμοί, έγινε συγκέντρωση στο χώρο του αμφιθεάτρου όπου έγινε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης στην ομιλία του τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ενισχυθεί ποικιλοτρόπως η λειτουργία των κατηχητικών συναντήσεων στις ενορίες. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσέφεραν και βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί με άρτιο τρόπο η Γιορτή Νεολαίας.Ακολούθησε ένα μουσικό χορευτικό πρόγραμμα από νέους των κατηχητικών.
 
 Την Γιορτή επισφράγισε ο Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος με τον πάντα ωφέλιμο λόγο του, ο οποίος προέτρεψε τους νέους και τις νέες να μιμηθούν τους Λάκωνες Αγίους αλλά και τους αρχαίους Σπαρτιάτες, ώστε να αναδειχθούν άξιοι απόγονοι αξίων προγόνων ο οποίος στο τέλος διένειμε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά. Σπουδαία πράγματι οργάνωση, μεγάλη η προετοιμασία από κληρικούς και λαϊκούς στελέχη που δούλευαν ασταμάτητα υπό τις οδηγίες του Μητροπολίτου μας, μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε όλα τα παιδιά πάνω από 400 αλλά και οι συνοδοί τους να περάσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά. Μπράβο σε όλους, όπως και στον ιεροκήρυκά μας π. Ευστάθιο Πορφύρη ο οποίος είχε με την ευλογιά και καθοδήγηση του Μητροπολίτη μας, την ευθύνη της γιορτής. Τους ευχαριστώ όλους. Όπως επίσης ευχαριστώ τα παιδιά της Νεαπόλεως και τους γονείς τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενορίας μας. Πιστεύω πως η λήξη των κατηχητικών μας έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο, πρώτα ο Θεός. Δε θα χαθούμε ασφαλώς το καλοκαίρι! Μόνο τα κατηχητικά σταματούν! Η Εκκλησία μας πάντοτε δίδει πνευματικές ευκαιρίες για όλους, μικρούς και μεγάλους! εγώ και η πρεσβυτέρα μου σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι! καλή επιτυχία στις εξετάσεις! Είμαστε πάντα κοντά σας!
 Πηγή
π.Παναγιώτης Αρώνης



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου