Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.Τελετή παράδοσης – παραλαβής υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους

DSC09133Η Λιμενική Αρχή Νεαπόλεως Βοιών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νεαπόλεως διοργάνωσαν την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 12:00μμ  τελετή παράδοσης – παραλαβής  υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο και διατέθηκε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Λακωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ  και αποτελεί ευγενική δωρεά του Ομίλου Folli Follie, τον οποίο και εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πατέρας Διονύσιος και ο Πατέρας  Παναγιώτης.
Μέσα σε ένα λαμπρό εορταστικό κλίμα, με την μπάντα του Δήμου να παιανίζει και  με πλήθος κόσμου που είχε προσέλθει από τον ευρύτερο νομό Λακωνίας, έλαβε χώρα η λαμπρή αυτή τελετή.
 Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπερσύγχρονου ταχύπλοου  σκάφους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο, στον Πρόεδρο του Ομίλου Folli Follie, κύριο Δημήτρη Κουτσολιούτσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Folli Follie, κύριο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κ. Μπελεγρή Μαντώ, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Υποναύαρχος  Ζαφειρίου Χρήστος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος  Γεώργιος Μαρουδάς, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Φιλιππάκου που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.  Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Μέσα σε μία δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει, τέτοιου είδους δωρεές από επιχειρηματικούς Ομίλους,αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία και αναδεικνύουν την πολυσήμαντη έννοια της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης  προς τον άνθρωπο και την Χώρα μας.
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, κύριε Κουτσολιούτσο, γνωρίζω τη σεμνότητα του χαρακτήρος σας και την μετριοπάθεια που σας διακατέχει ως άνθρωπο. Γνωρίζω και το αθόρυβα σιωπηλό  κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Όμιλός σας σε κάθε μέρος της Ελλάδας, χωρίς να επιδιώκει  την αυτοπροβολή και αυτό σας τιμά καισας καθιστά Έλληνα Πατριώτη και αγωνιστή, άξιο υπερασπιστή της Πατρίδας μας.  Ευχαριστούμε θερμά εσάς και τη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου σας, που υπερασπίζεστε και ενισχύεται με κάθε τρόπο την Ελλάδα καιυψώνετε την Ελληνική σημαία από την Ιαπωνία μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Από καρδιάς σας ευχαριστούμε και για τη σημερινή σας παρουσία και δωρεά στη σημερινή τελετή. Εύχομαι και στο μέλλον με τη δική σας συνδρομή να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο το νομό Λακωνίας, ο οποίος το έχει ανάγκη και το αξίζει».

Kαι συνέχισε, τονίζοντας «Η Λακωνία έχει και ιστορία και αξίες και πολιτισμό!  Αυτός εδώ ο τόπος δεν λυγίζει ποτέ στις αντίξοες συνθήκες, αλλά αναδεικνύει πάντοτε με μοναδικό τρόπο το μεγαλείο και την λαμπρότητά του. Είναι τιμή μου που είμαι Λάκωνας και κατάγομαι από αυτά τα ιερά μέρη.
Η Πατρίδα μας περνά μια πολύ κρίσιμη περίοδο και προσπαθεί να ισορροπήσει σε όλους τους τομείς κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ενωμένοι και να εξαλείψουμε κάθε είδος διχόνοιας, προκειμένου να λειτουργούμε  από κοινού για την προάσπιση των συμφερόντων της Χώρας μας. Όπως άλλωστε είπε και ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης, το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.
Το μήνυμα για Εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες, είναι πάντα επίκαιρο. Πέραν από κόμματα, ιδεολογίες και προσωπικές φιλοδοξίες, στόχος μας πρέπει είναι το κοινό καλό του τόπου. Οι Έλληνες ενωμένοι μόνο μπορούν να μεγαλουργήσουν και να αντιμετωπίσουμε τις πολυμέτωπες δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είμαστε δυνατοί στην ψυχή, μεγάλοι στα οράματα και πλούσιοι σε ιδανικά!
Η  σημερινή λαμπρή τελετή μας μεταφέρει το μήνυμα της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ηπροσωπική συμβολή του καθενός ξεχωριστά προς την Πατρίδα του είναι το υπέρτατο αγαθό και μέσα από αυτό αναδεικνύεται το μεγαλείο της ψυχής που κρύβει ο άνθρωπος».
Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος επεσήμανε: « ως Λάκωνας Πατριώτης και ως Έλληνας πολίτης, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου και τη Χώρα μου και να τηρώ αδιαπραγμάτευτα τις αρχές και τις αξίες που έμαθα να υπηρετώ στην μέχρι τώρα πορεία μου.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την σημερινή τιμή και την θερμότατη υποδοχή που μου κάνατε».
Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος  μίλησε από καρδιάς και βαθύτατα συγκινημένος από την θερμή υποδοχή των παρευρισκομένων, αναφέρθηκε στις μελλοντικές ευγενικές δωρεές του Ομίλου του προς τη Λακωνία και τόνισε την αξία της Πατρίδας και της προσφοράς. Επιπρόσθετα, εξήρε το ήθος και τη σεμνότητα του Γενικού Γραμματέα, κ. Φιλιππάκου και τον πατριωτισμό που επιδεικνύει για τον τόπο του.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση, υπό την αιγίδα του Δήμου προς τιμήν του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου  ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Folli Follie, κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Πηγή  http://adelinfm.blogspot.gr/2016/05/blog-post_456.html
 DSC09146 DSC09168 DSC09207 DSC09220 DSC09224 DSC09227 DSC09232 DSC09239 DSC09252 DSC09259 DSC09273 DSC09285
DSC09294

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου