Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την χερσαία ζώνη του Λιμένος του Παλαιοκάστρου

Δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ Αριθμ .32833/2177 26 Μαΐου 2016 και αριθμ . φύλλου 94 για την χερσαία ζώνη του Λιμένος του Παλαιοκάστρου που είναι πλέον μια νόμιμη πραγματικότητα , και έτσι από σήμερα το Λιμενικό ταμείο του Δήμου Μονεμβασίας μπορεί να αναθέσει σε μελετητικό γραφείο τη μελέτη της Μαρίνας 
Να αναφέρουμε εδώ ότι έχουν ήδη εκπονηθεί και υπάρχουν έτοιμες οι υποστηρικτικές μελέτες βυθομετρικών αποτυπώσεων και χάραξη αιγιαλού και παραλίας των υπαρχόντων λιμενικών εγκαταστάσεων 
Με την απόφαση 48/2016 έχει εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού ταμείου του Δήμου Μονεμβασίας το ποσό των 30.750,00 ευρώ για την μελέτη του λειτουργικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στρατηγικού σχεδιασμού των Λιμενικών εγκαταστάσεων του Παλαιοκάστρου . 
Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν είναι τώρα ο δρόμος από το Πετονάκι στο Παλαιόκαστρο γιατί χωρίς δρόμο δεν μπορεί να λειτουργήσει Μαρίνα τουριστικών σκαφών .

 Πηγή

Stathakis Panagiotis


Γνωρίζουμε ότι έχει εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το επόμενο διάστημα η εταιρία που εκπονεί την μελέτη θα κάνει τον τελικό έλεγχο-επιβεβαίωση της αποτύπωσης και θα κατατεθεί για αδειοδότηση , είναι κάτι που θα το ελέγχουμε συνεχώς .
Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου για την Μαρίνα του Παλαιοκάστρου είναι η δουλειά της μελέτης να ανατεθεί στο πλέον έμπειρο μελετητικό γραφείο στη Χώρα μας για μελέτες και έργα λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών , δουλειά του είναι η Μαρίνα της Λευκάδας , η Μαρίνα Φλοίσβου κλπ .
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και χρειάζεται να έχουμε λίγο ακόμα υπομονή , να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε τα πιθανά θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου