Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΒΑΤΙΚΑ.Περιήγηση στο πανέμορφο και άγνωστο δυστυχώς στους περισσότερους κάστρο των Βατίκων, στην Λακωνία.

Κρυμμένοι Θησαυροί στην Ελλάδα! 
Περιήγηση στο πανέμορφο και άγνωστο δυστυχώς στους περισσότερους κάστρο των Βατίκων, στην Λακωνία. 
Μόλις 2 χιλ. από την Νεάπολη Λακωνίας και πρόσφατα αναστηλωμένο, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, με πανέρμοφη θέα, σε όλο τον κάμπο των Βοιών, της Ελαφονήσου και των Κυθήρων.
Δεν του έχει δοθεί κάποιο συγκεκριμένο όνομα, γι’ αυτό συχνά αναφέρεται ως κάστρο των Βατίκων (Βοιών), κάστρο του Μεσοχωρίου, ή κάστρο της Αγίας Παρασκευής λόγω του ομώνυμου ναού που βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος.
Χτίστηκε στην υστεροβυζαντινή εποχή, πιθανόν από Φράγκους κατακτητές, για να ελέγχει την κίνηση των καραβιών στον όρμο των Βατίκων, πάνω σε έναν μικρό λόφο ώστε να έχει δύσκολη πρόσβαση σε περίπτωση επίθεσης.
Πάνω στο Κάστρο εκτιμάται ότι υπήρχαν τρία μεγάλα κτίσματα, μία εκκλησία και ένας τριόροφος πύργος, παρατηρητήριο του όρμου. Περιμετρικά του Κάστρου υπάρχουν οχυρωματικά κτίσματα που ενίσχυαν την άμυνα του.
Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, όλη η περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κάστρου παραχωρήθηκε από τον Γουλιέλμο Βιλεαρδουΐνο τον Β’ στους άρχοντες της Μονεμβασιάς, για να περάσει αργότερα στην ιδιοκτησία του Δεσποτάτου του Μυστρά.
Πληροφορίες απο τους κατοίκους της περιοχής λένε πως μετά πέρασε στα χέρια τοπικής αρχόντισας, που μετά τον θάνατο της εγκαταλήφθηκε.
Με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναστήλωση του ή οποία ξεκίνησε το 2012, καθιστώντας το πλέον επισκέψιμο, με εύκολη πρόσβαση και χωρίς πρόβλημα στάθμευσης.
Filmed and Edited by Drone Solutions Greece.
Για περισσότερες πληροφορίες για την Drone Solutions επισκεφτείτεhttp://www.dronesolutions.gr/
Μπορείτε να δείτε το βίντεο και στο κάναλι μας στο YouTube :https://www.youtube.com/channel/UCp0OE6lPLJedQmoxMCjGnXQ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου