Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

«Καμίνι» η Λακωνία από την Πέμπτη

|
Κύμα καύσωνα θα πλήξει από αύριο Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και τη Δευτέρα 20/6, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 σε αρκετά σημεία της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει κυρίως τις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν στην Λάρισα, την Λαμία, την Θήβα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, το Άργος και τη Σπάρτη.
Τα μελτέμια, που θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και στα πελάγη θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ, θα κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη καθιστώντας, ωστόσο, υψηλό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.
Τα 40αρια θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου