Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί , κάτοικοι της κοινότητας Κουλέντια της Δημοτικής Ενότητας του δήμου Μονεμβασιάς, συγκεντρώθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού, όπου συζήτησαν τον σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ να τοποθετήσει πυλώνες υψηλής τάσης ,σε απόσταση 150 μέτρων από το χωριό τους. Με έντονη ανησυχία εξέφρασαν τον προβληματισμό τους προς τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς κύριο Σταύρο Χριστάκο και στον βουλευτή της Ν.Δ κύριο Δαβάκη . Πέραν του σχεδιασμού να τοποθετήσει ο ΑΔΜΗΕ τους πυλώνες ,ήταν και η εγκατάσταση τις προηγούμενες μέρες ,ενός ανεμόμετρου στην βουνοκορφή πάνω από τα Κουλέντια. Όπως ενημέρωσαν τον κόσμο ,εταιρεία έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τις πρώτες ανεμογεννήτριες . 
Έγινε σαφές προς όλους ότι οι κάτοικοι στα Κουλέντια δεν επιθυμούν να δούνε να μετατρέπεται το χωριό τους σε βιομηχανοποιημένη περιοχή κι ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους να καταστρέφεται. 
Να θυμίσουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ σχεδιάζει να χαράξει όλο τον Κάβο Μαλιά από την περιοχή Τσουμάλα του Αγίου Νικολάου μέχρι την Συκιά ,συνδέοντας την Πελοπόννησο με την Κρήτη.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η κυρία Αναγνωστοπούλου Ελένη η οποία εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ σε ότι αφορά τον ΑΔΜΗΕ .Επίσης για την συνάντηση είχε ενημερωθεί και ο κύριος Αραχωβίτης βουλευτής του Σύριζα ο οποίος δεν παραβρέθηκε.
Απ' ότι πληροφορηθήκαμε θα γίνει μια ενημερωτική εκδήλωση από την Δημοτική Αρχή όπου εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ θα ενημερώσει τους κατοίκους ,χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί ημερομηνία οπότε αναμένουμε την ανακοίνωση. 
Αυτό το οποίο κατέστη σαφές προς όλους από την μεριά των κατοίκων ήταν ,ότι είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφής εγκατάστασης και θα αγωνιστούν να διαφυλάξουν την φυσική ομορφιά του τόπου τους. 
Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους.

Πηγή Συμβαίνει Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου