Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Δήμος Ευρώτα: Ανοιχτή συζήτηση για την ίδρυση εργοστασίου παραγωγής χυμού εσπεριδοειδών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

            Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και τη συμμετοχή αγροτών και παραγωγών της περιοχής και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στην Πλατεία Πηγών στη Σκάλα την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 με θέμα την ίδρυση εργοστασίου παραγωγής χυμού εσπεριδοειδών στον Δήμο Ευρώτα από ξένους επενδυτές.

            Στους παρευρισκομένους παρουσιάσθηκαν οι προθέσεις των επενδυτών για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου «χυμοποιείου» εσπεριδοειδών στην περιοχή του Ευρώτα με κύριο στόχο την απορρόφηση μεγάλου τμήματος της παραγωγής. Μάλιστα ήδη υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τους τρόπους διάθεσης και επεξεργασίας των προϊόντων εκμεταλλευόμενοι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

            Η πραγματοποίηση αυτού του έργου αναμένεται να ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας, να ενισχύσει τη διάθεση των λακωνικών προϊόντων και γενικότερα να ανακάμψει την τοπική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ευρώτα προτίθεται να υποστηρίξει τα σχέδια των επενδυτών και να συντονίσει τις εργασίες υλοποίησης αυτών, καθώς μόνιμη επιδίωξη αποτελεί η υποστήριξη και προώθηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

            Οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα οδηγήσουν στον τελικό σχεδιασμό του έργου.

Πηγή http://www.report24.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου