Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη!

Στην 29η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (15/09) εγκρίνονται οι όροι και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Κυθήρων για την εκτέλεση του έργου "Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων Δήμου Κυθήρων" συνολικού προϋπολογισμού 292.000€ με το Φ.Π.Α., έργο που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (ίδιοι πόροι). Η μελέτη εκπονήθηκε αρχικά από τον Αρχιτέκτονα-Μηχανικό κ. Ανδρέα Μαριάτο το έτος 2008. Από τότε, μαζί με άλλες μελέτες αναπλάσεων (Μητάτα, Κάτω Χώρα, Αγ. Πελαγία κ.λπ.) δεν ενεργοποιήθηκε ούτε προωθήθηκε συστηματικά, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις. Το Νοέμβριο του 2014 την υποβάλαμε στο ΟΠΑΑΧ που δεν χρηματοδοτήθηκε και αμέσως μετά, συνεργαζόμενοι άριστα με την Περιφερειάρχη κα. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο, την εντάξαμε στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμος μας με τους συνεργάτες του προέβησαν στην πλήρη επικαιροποίηση των μελετών, στη λήψη όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων και αδειών καθώς και σε κάθε απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου το έργο να ωριμάσει πλήρως. Σημαντική ήταν η αρωγή του Συλλόγου των Φρατσίων καθώς και του κ. Ανδρέα Μαριάτου και του κ. Γιώργου Συρμαλή στην διαδικασία αυτή.
Με το έργο η Πλατεία των Φρατσίων θα αναδειχθεί και θα αναπλαστεί στο σύνολό της, συμβάλλοντας τόσο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Τα Φράτσια, ένα χωριό που συμβάλει στην αγροτική οικονομία του τόπου μας, ένας τόπος που γέννησε και άνδρωσε σημαντικές προσωπικότητες, θα αποκτήσουν μια μεγάλη, σύγχρονη και ασφαλή πλατεία αντάξια της ιστορίας τους!
Με την ίδια ζέση συνεχίζουμε την ωρίμανση και των υπολοίπων πολλών και μεγάλων έργων που έχουμε χρηματοδοτήσει μέσω της Περιφέρειας, προσπαθώντας να τηρήσουμε το γράμμα του Νόμου και να εφαρμόσουμε πλήρως της διαδικασίες της εν πολλοίς παρανοϊκής γραφειοκρατείας που αντί να μειώνεται δυστυχώς αυξάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου