Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΡΕΘΥΜΝΟ.150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.(ΦΩΤΟ)

 (ΦΩΤΟ) ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΙΤΗ
Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων από το ηρωικό ολοκαύτωμα του Αρκαδίου με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στο Ρέθυμνο.

Στις 09:30 πραγματοποιήθηκε παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Σχολείων, Αντιπροσωπειών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Το μεσημέρι της Τρίτης θα τελεστεί δοξολογία στη Μονή Αρκαδίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και αρχηγών κομμάτων.

 Στις εκδηλώσεις της επετείου θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει και περιοδεία στη δυτική Κρήτη, καθώς και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί στην Μονή Αρκαδίου συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και στις 12:00 η επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Το απόγευμα της Τρίτης ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ρεθύμνου. Η ιστορική Μονή Αρκαδίου. Τη νύχτα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία τιμής με δρώμενα: «Ξενυχτώντας τους Ήρωές μας τ’ Αρκαδιού», εντός της Ιεράς Μονής Αρκαδίου – Κελλαρικά (δίπλα στην Πυριτιδαποθήκη) με τη διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου.

 http://www.neatv.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου