Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του και μετά από την μεγάλη αγανάκτηση και καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων όλης της περιφέρειας από τον ΔΑΚΟ πήρε απόφαση να πραγματοποίησει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στις Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων να ενημερωθούμε σχετικά για ποιο λόγο δεν έγιναν οι ψεκασμοί. Όπως ήταν αναμενόμενο ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον. Και έτσι αφού δεν πήραμε απαντήσεις βρεθήκαμε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Οικονομική Επιτροπή όπου αυτή έχει την κύρια ευθύνη για τους διαγωνισμούς της δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να πιεστούν από την δίκαια αγανάκτηση των αγροτών και να μας διαβεβαιώσουν ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της δακοκτονίας.
Το Δ.Σ της ΟΑΣΠΠ γνωρίζει καλά ότι όποιες υποσχέσεις και αν πάρει δεν λύνει το πρόβλημα. 
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ(ΚΑΠ-ΕΕ) .
ΚΑΛΟΎΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΜΈΡΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΆ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΎ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ:
* ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ 100% ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
* ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
* ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου