Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κοπή βασιλόπιτας στο Ίδρυμα Μολάων “Η Αγία Παρασκευή”

Το ίδρυμα περιθάλψεως ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων «Η Αγία Παρασκευή» στους Μολάους πραγματοποίησε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Το ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγουμένου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά. Ο διευθυντής, πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λεγάκης, καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και εξέφρασε τις ευχές του για μια χρονιά γεμάτη αγάπη και υγεία. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους για όσα έχουν κάνει για το ίδρυμα τόσο στη χρονιά που πέρασε όσο και κατά τη διάρκεια των 19 ετών λειτουργίας του.
Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη μουσική ομάδα του γυμνασίου Μολάων, την επιμέλεια του οποίου είχε η μουσικός κ. Θεανώ Ανδρικοπούλου.
Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, αφού ευλόγησε την πίτα, ευχήθηκε μεταξύ άλλων ο νέος χρόνος να είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο, όλοι να έχουν αγάπη στην καρδιά τους, και κοντά στα πρόσωπα που ο καθένας αγαπά και ενδιαφέρεται να μην ξεχνά και το ίδρυμα, το οποίο χαρακτήρισε «στολίδι» για την περιοχή. Ευχαρίστησε επίσης για μια ακόμη φορά τους ευεργέτες, εμφανείς και αφανείς, καθώς και τους ομογενείς που με πολλή αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον το έχουν αγκαλιάσει και το ενισχύουν με κάθε τρόπο.
Το φλουρί της πίτας έτυχε στον ιατρό κ. Βασίλειο Κουλουβάκο.
(με πληροφορίες από monemvasianews.gr, φωτό: Μιχάλης Καρούνης)
ΠΗΓΗ http://laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου