Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης απαντά στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας

Με αφορμή σχόλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας επάνω σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτρη Δημητριάδη, ο τελευταίος απαντά τα εξής:
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας στην οποία αναφέρεται και το όνομά μου, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Όχι τόσο για το όνομά μου αλλά για τους αγρότες που εκπροσωπώ. Όμως με θέσεις, τεκμηριωμένες και όχι “πιασάρικα” συνθήματα. Εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις που ακόμα δεν έχω πάρει απαντήσεις:
1. Υπάρχει ή όχι ο νόμος 4015, που ορίζει σαφώς ότι: α) Αγροτικός σύλλογος μπορεί να υπάρχει ένας ανά κατεύθυνση και ανά δήμο; β) Ότι βάσει του ίδιου νόμου Ομοσπονδία Περιφέρειας μπορεί να υπάρχει μόνο όταν βρεθούν 50% + 1 των αγροτικών συλλόγων; Δηλαδή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χρειαζόμαστε 14 αγροτικούς συλλόγους για να φτιάξουμε ομοσπονδία (όταν έχουμε 26 δήμους).
2. Το καταστατικό των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων λέει ή όχι ότι ιδρύεται ΣΩΜΑΤΕΙΟ με την ΕΠΩΝΥΜΙΑ!! “Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος”;
3. Εμείς σαν αγροτικός σύλλογος Αν. Μάνης δεν είμαστε εναντίον όποιων συλλογικοτήτων. Αυτό που λέμε απλά είναι ότι δεν είναι αγροτικός σύλλογος με την έννοια του νόμου.
4. Είμαστε υπόλογοι όταν σαν συλλογικό όργανο δεν θέλουμε να είμαστε κομματικό όργανο; Θα αρχίσουμε να βγάζουμε πιστοποιητικά φρονημάτων για ποιον θα γράψουμε; Αν είναι δυνατόν.
5. Η ΠΑΣΥ είναι κομμάτι του ΚΚΕ; Ναι ή όχι;
6. Οταν ο κ. Μπούτας πήγε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έδινε και δωράκια τσίπουρα, σαν τι πήγε; Του υποσχέθηκαν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι στους υπόλοιπους; Γιατί αυτός είναι στο απυρόβλητο ενώ λοιδορείτε εμάς; Είναι ο κ. Μπούτας κομματικό στέλεχος και όλοι γύρω απο αυτόν ναι ή όχι;
Εμείς, κύριοι, είμαστε εκλεγμένα ΔΣ και τις αποφάσεις για το τι θα κάνουμε τις παίρνουμε Δημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις και δεν περιμένουμε οδηγίες απο κανένα κόμμα.
Δυστυχώς ακόμη δεν έχετε ξεφύγει απο το δόγμα του να πολεμάτε ό,τι δεν ελέγχετε. Και εσείς είστε οι κύριοι υπεύθυνοι για όποια διάσπαση μιλάτε.
Ενημερωτικά σαν σύλλογος για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου μας θα πάμε να συναντήσουμε όποιον υπουργό Γεωργίας και θα είμαστε απέναντι σε όποια κυβέρνηση τα θίγει. Και συγχωρέστε μας αν δεν πάρουμε την άδειά σας για το πότε και ποιον θα δούμε.
Και τέλος να μιλάτε για μεγαλοαγρότες με μεγάλες επιδοτήσεις κλπ για τη Μάνη, μάλλον είστε ανενημέρωτοι. Αλλά αυτή τη “γραμμή” πήρατε, αυτή παπαγαλίζετε».
 http://laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου