Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΒΑΤΙΚΑ.ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΠΟΛΗ -ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΠΟΛΗ -ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 
Πηγαίνοντας από Νεάπολη στην Μονεμβάσια από τον νέο δρόμο.
Πραγματικά μένεις έκπληκτος ,όταν από τον Κάμπο Βοιών σε 8 λεπτά αγναντεύεις την Μονεμβασιά στο βάθος. Μία σύνδεση Νεάπολης -Μονεμβάσιας που θα δώσει άλλη μορφή ανάπτυξης σ' αυτό το κομμάτι του δήμου. Θεωρώ ότι για μας τους Βατικιώτες και Μονεμβασίτες είναι έργο πνοής και από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει σε ότι αφορά τα οδικά έργα. Την Νεάπολη την χωρίζουν μόνο 20 λεπτά δρόμος από την Μονεμβασιά ! Όντως είναι όνειρο!
Κατηφορίζοντας η θέα είναι μοναδική και προς Βάτικα που αγναντεύεις μέχρι Ελαφόνησο και προς Άγιο Φωκά που αγναντεύεις Μονεμβασιά ,οδηγώντας σε ένα δρόμο άνετο παρ' ότι είναι πάνω στο βουνό. 
Μετά από εκεί και πέρα η μαγεία χάνεται διότι ο δρόμος από τον Άγιο Φωκά μέχρι την διασταύρωση του δρόμου από Νόμια -Μονεμβασιά, είναι κατσικόδρομος ,το οδόστρωμα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η στενότητα και οι στροφές του δρόμου τον καθιστά επικίνδυνο , σε περίπτωση που συναντήσεις αυτοκίνητο και ειδικά φορτηγό. Είναι αναγκαίο να βελτιωθεί ο υπάρχων δρόμος και στην καλύτερη περίπτωση να γίνει παράκαμψη του Αγίου Φωκά.
Δεν είμαι συγκοινωνιολόγος αλλά από την πείρα μου σαν οδηγός θα ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμα , ο κόμβος που έγινε πριν τον Κάμπο κόβοντας την μεγάλη ευθεία ,πρώτον είναι μικρός και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι σε φορτηγά συρόμενα θα δημιουργήσει πρόβλημα και δεύτερον κατά την ταπεινή μου γνώμη υπήρχε και άλλος τρόπος διασταύρωσης .Αυτός ο κόμβος μακάρι να μην δημιουργήσει προβλήματα ,επαναλαμβάνω σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη. Θα δείξει στο μέλλον.
Οι εργασίες συνεχίζονται και ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία.

 Δεσποινα Βαγγελόγλου.


Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.Φωτογραφία της Δεσποινα Βαγγελόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου