Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ & ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Οι παιδικές χαρές λόγω το νέων κανονισμών και προδιαγραφών πρέπει να πληρούν τους όρους ασφαλείας.
Εκ προοιμίου όπως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος έτσι και στον Δήμο Ευρώτα είμαστε αναγκασμένοι να συμμορφωθούμε με το νέο κανονιστικό πλαίσιο και να προχωρήσουμε - λόγω κρατικής υποχρηματοδότησης - στην σταδιακή διαμόρφωση κυρίως για την ασφάλεια των μικρών παιδιών.
Είναι λογικό και αποδεκτό να υπάρχει αδημονία και διαμαρτυρίες για τις κλειστές παιδικές χαρές και σε ορισμένες περιπτώσεις να παραβιάζονται (σπάσιμο κλειδαριών ή κιγκλιδωμάτων) με κίνδυνο ατυχημάτων.
Στα πλαίσια του Πράσινου Ταμείου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου ''κερδήθηκε'' πρόγραμμα ύψους 190.000 ευρώ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών, μεταξύ των οποίων και η Παιδική Χαρά των Κροκεών.
Ο Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευαστή βρίσκεται σε εξέλιξη και φυσικά από τους υπαλλήλους του Δήμου ακολουθούνται οι κανονιστικές διατάξεις,ώστε να γίνει με διαφάνεια η όποια επιλογή έχει τις προϋποθέσεις και φυσικά την καλύτερη τιμή.
Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά αυτό επιβάλλει ο νόμος.
Συνεπώς πέντε νέες παιδικές χαρές μεταξύ των οποίων και των Κροκεών είναι προγραμματισμό για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!
Επειδή πολλά ακούγονται κυρίως ως παραφιλολογία,γι' αυτό ενημερώνουμε και κατανοούμε τους γονείς για την καθυστέρηση.
Το πρόβλημα θα ήταν εάν ο Δήμος Ευρώτας ήταν αδιάφορος ή αμελούσε ως προς το πρόβλημα
Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατασκευασθούν οι πέντε προγραμματισμένες παιδικές χαρές.
Υ.Γ :Θα ήθελα να πληροφορήσω γύρω από το θέμα των Δωρεών και προσφορών στο δημόσιο και στους Δήμους γίνονται εγγράφως πρώτα στο οικείο Τοπικό Συμβούλιο και στην συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά είναι καλοδεχούμενη και μακάρι να υπάρχει!!!!
Συμπερασματικά αφού ζητήσουμε την κατανόηση των γονέων προχωρούμε στην κατασκευή ασφαλών Παιδικών Χαρών με διαφάνεια όμως στον διαγωνισμό που εξελίσσεται...
.

Ηλιας Παναγιωτακακος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου