Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΜΑΝΗ Πύρινη κόλαση... Μεγάλο το πύρινο μέτωπο (ΦΩΤΟ)

Σκουτάρι/ Δερδελάκος Κυριάκος
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που καίει από χθές στη Μάνη. Δυο αναζωπυρώσεις χθές και σήμερα ήταν αρκετές για να φέρουν τον πύρινο εφιάλτη σε χωριά και κατοίκους.
Η φωτιά που μαίνεται από χθες, στην περιοχή Πύρριχος και που το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε.
 Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου στον Πύρριχο Λακωνίας η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι. Ωστόσο η φωτιά φούντωσε ξανά το μεσημέρι και πέρασε στην περιοχή Χιμάρα και μετά στο Φλομοχώρι, στον Κότρωνα, στον Παρασυρό, αφήνωντας πίσω της μεγάλες εκτάσεις καμμένης γής, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα χωριά εκκενώθηκαν ώστε οι κάτοικοι τους να μην διατρέξουν κανένα κίνδυνο.
Αυτή τη στιγμή οι πύρινες φλόγες βρίσκονται στα πρώτα σπίτια στο χωριό Σκουτάρι που και αυτό έχει εκκενωθεί από τις αρχές. 
Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές. Μέχρι και τη δύση του ηλίου από αέρος έκαναν ρίψεις νερού 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. 
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής σε ορισμένα σημεία κάνουν το έργο της κατάσβεσης ακόμα πιο δύσκολο. 
Ο δρόμος Σκουτάρι - Κότρωνας είναι κλειστός από τις αστυνομικές δυνάμεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του githio-click.gr κάηκε το αυτοκίνητο του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, ενώ κατευθυνόταν προς τον Κότρωνα. Ο ίδιος είναι καλά στη υγεία του. 
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα που βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας ταξίαρχο κ. Μαρουδά, δήλωσε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η νύχτα και οι δυνατοί άνεμοι λειτουργούν αρνητικά στο έργο της κατάσβεσης.
http://www.githio-click.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου