Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΔΟΥΡΟΥ-"Υλοποιούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Απαλλάσσουμε τη χώρα από το βραχνά των προστίμων"

Στον υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Κυθήρων – "Υλοποιούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Απαλλάσσουμε τη χώρα από το βραχνά των προστίμων"
"Το έργο αυτό αποκρυσταλλώνει δύο σοβαρές πτυχές του έργου της Περιφέρειας Αττικής. Αποτελεί καταρχήν την αποτύπωση της παραγωγικής και αρμονικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τη Δημοτική Αρχή, με στόχο την υλοποίηση μιας κορυφαίας προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σχεδιασμού που αποσκοπεί στην υλοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, στη βάση της εγγύτητας, της Διαλογής στην Πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης.
Δεύτερον αποτελεί έργο εθνικής σημασίας. Γιατί συμβάλλει στο να απαλλαγεί η χώρα από το βραχνά των προστίμων του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Συμβάλλει στο να πάψουμε επιτέλους να είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ. Συμβάλλει στην εναρμόνισή μας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Συμβάλλει στο να βάλουμε τέλος, μαζί, Περιφέρεια και Δήμοι, σε μια κατάσταση που σηματοδοτεί το χθες. Συμβάλλει στο να περάσουμε, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, στον 21ο αιώνα, μετατρέποντας το θέμα από μέρος του προβλήματος, σε κομμάτι της λύσης του".
*Το έργο "Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κυθήρων και ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Αντικυθήρων και κατασκευή και λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στα Κύθηρα και μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα", δημοπρατήθηκε στις 17/11/2015. Η Σύμβαση υπογράφηκε στις 8/11/2016. Το ύψος της Σύμβασης είναι 2.989.325,29 € με επιλέξιμο το ποσό των 2.353.769,04 € (αφαιρουμένου του οικονομικού αντικειμένου εργασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ).
Ρένα Δούρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου